Zelensky nënshkroi një dekret që lejon të huajt të shërbejnë në Gardën Kombëtare të Ukrainës

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky nënshkroi një dekret që lejon të huajt dhe personat pa shtetësi të shërbejnë në Gardën Kombëtare të vendit, njoftoi sot Ukrinform.

Agjencia shton se dekreti ka hyrë në fuqi dje, në ditën e publikimit.

Sipas rregullave të miratuara, si vullnetarë (me kontratë) për shërbimin ushtarak mund të pranohen të huajt që jetojnë ligjërisht në Ukrainë, nuk kanë bindje të mëparshme dhe plotësojnë kërkesat për shërbimin ushtarak, të përcaktuara në ligjin "Për detyrën ushtarake dhe shërbimin ushtarak". në Gardën Kombëtare të Ukrainës.

Shtetasit e huaj të pranuar për shërbimin ushtarak i nënshtrohen një ekzaminimi të detyrueshëm mjekësor nga një komision ushtarako-mjekësor në një institucion shëndetësor të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Ukrainës, përzgjedhjes profesionale dhe psikologjike dhe duhet të plotësojnë standardet e aftësisë fizike të përcaktuara nga Ministria e Brendshme. Çështjet.

Gratë e huaja mund të pranohen në shërbimin ushtarak me kontratë nëse ka vende të lira ushtarake që mund të plotësohen nga gra.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës