Zelensky kritikoi publikisht Klitschkon për herë të parë që nga fillimi i luftës

Volodimir Zelenski
Volodymyr Zelenski / Foto: EPA-EFE / SERGEY DOLZHENKO

Në një mosmarrëveshje të rrallë publike midis liderëve ukrainas, presidenti Volodymyr Zelensky kritikoi kryebashkiakun e Kievit për mosbërjen e mirë të punës së organizimit të strehimoreve për të ndihmuar qytetarët e mbetur pa energji elektrike dhe ujë për shkak të sulmeve ruse. Si rezultat i sulmeve me raketa ruse në infrastrukturën energjetike, autoritetet kanë hapur mijëra qendra të ashtuquajtura "të pathyeshme" ku njerëzit mund të marrin ngrohje, ujë, internet dhe telefon.

Në fjalimin e tij, Zelensky sugjeroi që kryebashkiaku Vitaliy Klitschko dhe bashkëpunëtorët e tij nuk bënë mjaftueshëm. “Për fat të keq, autoritetet vendore nuk kanë bërë punë të mirë në të gjitha qytetet. Në Kiev, ka pasur veçanërisht shumë ankesa... Për ta thënë më butë, duhet bërë më shumë punë”, tha Zelensky.

“Kujdes, njerëzit në Kiev kanë nevojë për më shumë ndihmë, shumë janë pa energji elektrike për 20, deri në 30 orë. Presim punë cilësore nga kryetari”, ka shtuar ai.

Zelensky kritikoi edhe ata që, siç tha ai, gënjejnë në raportet zyrtare, por nuk specifikoi se çfarë saktësisht do të thoshte. Më shumë se 4.000 qendra janë hapur deri më tani. Këto janë deklarata të pazakonta, sepse që nga fillimi i luftës, Zelensky është përpjekur të japë një përshtypje të unitetit kombëtar dhe zakonisht lavdëron zyrtarët e tjerë.
Nga zyra e kryetarit të bashkisë së Kievit Klitschko, ende nuk ka përgjigje për këto kritika të Zelensky

Video e ditës