Zelensky drejtuar NATO-s: Tregojini Rusisë se nuk keni frikë prej saj

Volodymyr Zelensky, President i Ukrainës / Foto: EPA-EFE / SERGEY DOLZHENKO

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky i bëri thirrje NATO-s që të “tregojë se nuk ka frikë nga Rusia”.

“Mesazhi im kryesor për NATO-n është – nuk duhet të keni frikë nga askush”, tha ai.

Zelensky theksoi se "është e rëndësishme të bihet dakord për garancitë e sigurisë për të gjithë botën, në mënyrë që askush të mos mendojë të bëhet autokrat, madje edhe nëse është autokrat, ai as nuk mendon se mund të pushtojë territore të huaja".

"Kjo kërkon unitet." Mendoj se pa Ukrainën, aleanca nuk është aq e fortë, veçanërisht jo në kontinentin evropian. Mendoj se hyrja e Ukrainës në NATO është një hap i rëndësishëm për fuqinë e Aleancës në Evropën Lindore. Ne ia ofrojmë atë shans NATO-s dhe jemi mirënjohës për mbështetjen e saj”, tha Zelensky dhe i bëri thirrje NATO-s të “tregojë vendosmëri”.

"Jo vetëm Ukraina duhet t'i tregojë Rusisë forcën e saj, por NATO duhet ta bëjë këtë, ajo duhet të tregojë se nuk ka frikë nga Rusia. E di që të gjithë e kuptojnë se garancitë e sigurisë janë diçka që i duhet Ukrainës. Mendoj se jemi në atë rrugë, patjetër që duam të shkojmë në atë rrugë. “Fatkeqësisht, sa shpejt do të shkojë nuk varet vetëm nga Ukraina”, tha ai.

Video e ditës