Tranzicioni i gjelbër është ndër prioritetet kryesore të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës, thotë Nikollovski

Ljupço Nikolovski, ministër i Bujqësisë/Foto: MPB

Tranzicioni i gjelbër është një nga prioritetet kryesore të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, krahas reformave të tjera që po zbatojmë dhe besoj se së bashku me kompanitë dhe institucionet përgjegjëse do të kontribuojmë në ndryshimin e ndërgjegjësimit, sjelljes. me përgjegjësi dhe për të pasur sa më shumë dhe më të mirë shembuj të tillë të suksesshëm, tha ministri i linjës Ljupço Nikollovski gjatë fushatës së sotme për pyllëzim nën moton "Së bashku po ripyllemi për një nesër më të gjelbër" në Miladinovc të Shkupit.

Aksioni organizohet nga kompania “DM Drogerie Markt”, me mbështetjen e Pyjeve Kombëtare, Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Administrimit të Ujërave dhe Fakultetit të Shkencave Pyjore, Arkitekturës së Peizazhit dhe Eko-Inxhinierisë “Hans Em”. Aksionit iu bashkuan mbi 300 persona, ndërsa në Miladinovc në 10 hektarë u mbollën mbi 27 mijë fidanë.

Ministri Nikolovski paralajmëroi se vitin e ardhshëm do ta dyfishojnë buxhetin, do ta rrisin Programin për riprodhim të zgjeruar dhe beson se do t'i motivojnë të gjitha subjektet për një qasje të tillë të përgjegjshme.

- Ministria e Arsimit dhe Kulturës dhe institucionet janë plotësisht të përkushtuara dhe i japin mbështetje të përgjithshme të gjithë këtij procesi. Sot ne po asistojmë me “Pyjet Kombëtare” në gjithë këtë aksion të bukur, megjithatë përmes programeve tona po punohet intensivisht që sa më shumë hektarë të ripyllëzohen dhe të ripyllëzohen si duhet, me profesionalizëm dhe ekspertizë. Prandaj këto ditë ishim në Petrovec të Velesit, aksione më të mëdha përmes Programit për riprodhim të zgjeruar të Ministrisë së Pylltarisë së bashku me “Pyjet Kombëtare”. Vazhdojmë më 3 të shtunën e ardhshme me 50 hektarë në Krivopalaneçko dhe Rankovc, në Koçan të Shkupit, tha ministri Nikolovski.

Video e ditës