Shoqata e basketbollistëve të Maqedonisë: Bojkotimi i kombëtares nëse rritet numri i të huajve në ligë

foto: kfsm.mk

Shoqata e basketbollistëve të Maqedonisë ka dalë me një deklaratë me rastin e paralajmërimit të rritjes së limitit për basketbollistë të huaj nëpër klube.

Basketbollistët maqedonas shpresojnë se nuk do të jemi në gjendje ta shfrytëzojmë kombëtaren e basketbollit të Maqedonisë si mjet për t'u mbrojtur dhe kjo do të jetë opsioni i vetëm i tyre nëse nuk gjejnë mbështetje nga ata që kanë rolin vendimtar.

Më poshtë njoftimi i plotë i Shoqatës së Basketbollistëve të Maqedonisë:

- Si rezultat i diskutimeve që kanë të bëjnë me kërkesën e disa klubeve të basketbollit për të shtuar numrin e lojtarëve të huaj, ngremë këtë apel për të gjithë sportistët dhe mbi të gjitha Federatën e Basketbollit. Në vitet e kaluara, pasi numri i lojtarëve të huaj në kampionatin tonë u zvogëlua, ne ishim dëshmitarë dhe jemi dëshmitarë të ecurisë së vazhdueshme të kombëtares sonë. Krahas këtij vendimi, dolën edhe disa basketbollistë të rinj, të rinj dhe cilësorë maqedonas, të cilët madje u bënë liderë të ekipeve të tyre.

Fakti që t'u jepet një shans lojtarëve të rinj i ekspozon ata ndaj rreziqeve të caktuara është i papërfillshëm, megjithatë, kjo është e vetmja mënyrë për përparimin e basketbollit maqedonas. Çdo përparim, pavarësisht se çfarë është, kërkon njëfarë rreziku. Shoqata e Lojtarëve beson në ekspertizën e njerëzve që aktualisht drejtojnë Federatën tonë të Basketbollit dhe Bordin Drejtues të saj, ndaj presim që të kuptohet serioziteti i kësaj kërkese, si dhe pasojat e mëdha që do të mund të afirmojë pohimi i tyre i mundshëm i kësaj kërkese. shkaku.

Ne, basketbollistët maqedonas, shpresojmë sinqerisht se nuk do të jemi në gjendje ta përdorim kombëtaren e basketbollit të Maqedonisë si mjet për t'u mbrojtur dhe kjo do të jetë e vetmja mundësi që na mbetet nëse nuk gjejmë mbështetje nga ata që kanë rolin vendimtar.

Theksojmë edhe një herë se ky vendim është një nga çelësat për zhvillimin e lojtarëve maqedonas në të ardhmen dhe është një temë më e dhimbshme për mbarë basketbollin maqedonas. E ardhmja e basketbollit maqedonas mbetet në duart e Federatës - Me respekt, Shoqata e Basketbollistëve të Maqedonisë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës