Objektet shëndetësore do të punojnë gjatë takimit ministror të OSBE-së

Qendra Klinike
Hyrja në Qendrën Klinike / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Kushtetutat shëndetësore do të funksionojnë pa ndërprerje gjatë takimit të 30-të ministror të OSBE-së që do të mbahet në Shkup nga 29 nëntori deri më 1 dhjetor.

Ministria e Shëndetësisë bën me dije se kujdesi shëndetësor do të ofrohet në mënyrë të vazhdueshme dhe të pandërprerë për të gjithë pacientët si më parë dhe nuk do të ndikojë në disponueshmërinë e kujdesit shëndetësor për popullatën.

Për shkak të mbajtjes së këtij takimi të rëndësishëm ministror, ​​nga objektet mjekësore kërkohet që të kenë në gatishmëri ekipe mjekësore dhe personel tjetër mjekësor me hapësirat dhe pajisjet e nevojshme për ofrimin e ndihmës mjekësore, pra të jenë në gjendje gatishmërie me kapacitetet e tyre. Subjektet juridike me veprimtari shëndetësore të vendosura në Shkup janë të obliguar që masën e ndihmës së parë mjekësore ta kryejnë në përputhje me procedurat standarde të punës të Drejtorisë për mbrojtje dhe shpëtim - thuhet në njoftim.

Qeveria ka marrë vendim që 30 nëntori të jetë ditë jopune për të gjithë të punësuarit në administratën shtetërore dhe publike në Shkup, ndërsa më 29 nëntor orari i punës do të jetë deri në ora 12:XNUMX për shkak të mbajtjes së Samitit të OSBE-së.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës