Konventa finale e LSDM-së në Tetovë, Kovaçevski me mbështetjen e iniciativës "Tetova e do një park"

Foto: LSDM

Me një konventë përfundimtare, kandidatët për këshilltarë nga LSDM dhe koalicioni shënuan përfundimin e fushatës për zgjedhjet e jashtëzakonshme për Këshillin e Komunës së Tetovës, të cilat duhet të mbahen të shtunën. Në konventë, përveç mbajtësit të listës Gligoriye Stojanovski, iu drejtua kryetari i organizatës komunale në Tetovë, Alexovski jeton, si dhe kryetari i partisë Dimitar Kovaçevski.

“Është privilegj i madh, obligim edhe më i madh të jesh kandidat i LSDM-së dhe koalicionit. Zëri juaj do të jetë zëri i të gjithë qytetarëve dhe ju duhet të punoni për ta, të jepni kohën tuaj për të gjetur zgjidhje konstruktive në Këshill në interes të qytetarëve. Bashkëqytetarët e mi, zgjedhjet e ardhshme janë të rëndësishme, le t'i lëmë përçarjet dhe të bashkohemi, që bashkërisht ta bëjmë qytetin tonë një vend më të mirë për të jetuar. Këta janë njerëz që janë çdo ditë pranë qytetarëve, të dalluar dhe të respektuar. Numri 1 është për një Tetovë më të mirë, një Tetovë moderne, për një Tetovë evropiane, tha Alexovski.

Kryetarja në detyrë Gligoriye Stojanovski tha se me ndihmën e Qeverisë së LSDM-së do të vazhdojnë t'i zgjidhin problemet në qytet që janë të rëndësishme për qytetarët.

“Ne nuk do të ndalemi në përpjekjet tona për ta bërë Tetovën një qytet modern dhe evropian. Asfaltimi i rrugëve dhe rrugëve, rikonstruksioni i rrugëve tashmë ekzistuese, një kompleks i ri sportiv dhe vënia në punë e kapelës tek varrezat janë vetëm disa nga projektet që ne po mbrojmë si këshilltarë të ardhshëm. “Qytetarët do t'i ndjejnë rezultatet e përmirësimit të kushteve të jetesës në Tetovë”, tha Stojanovski.

Kryetari i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski përkujtoi se me ndihmën e Qeverisë në Tetovë janë realizuar një numër i madh i projekteve, si dhe punët që do të vazhdojnë të bëhen edhe në të ardhmen.

“Vetëm pak ditë më parë në Tetovën tonë, njoftuam se do të prodhojmë vetura elektrike që do të jenë krenaria e industrisë së automobilave dhe brendit tonë maqedonas që do të shiten në vende të tjera. Sot është gur themeli, por nesër do të jetë vend pune për 900 punëtorë nga Tetova dhe komunat fqinje, vend ku do të bashkëpunojnë edhe kompani të tjera. LSDM-ja investoi shumë më tepër në katër vitet e pushtetit qendror në Tetovë sesa 20 vjet më parë. Tash e katër vjet nuk është komunë e izoluar, por po zhvillohet në çdo fushë”, tha Kovaçevski.

Kreu i LSDM-së tha se lista e këshilltarëve do të qëndrojë plotësisht pas nismës “Tetova do park” dhe do të bëhet gjithçka që Tetova të marrë një park të ri të qytetit. Ai theksoi se LSDM-ja i zgjidhi sfidat më të mëdha strategjike të shtetit dhe paralajmëroi se do të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian.

Video e ditës