Në autostradën Kërçovë-Ohër janë përfunduar 72 për qind, thotë Boçvarski.

Foto: Ministria e Transportit dhe Lidhjeve

“Përparimi i punimeve në autostradën Kërçovë-Ohër është mbi 72 për qind, dhe kur e morëm projektin në vitin 2017, ishte me XNUMX për qind progres dhe i ngarkuar me probleme, si çështje të pazgjidhura pronësore dhe juridike, projekte të këqija. tha sonte ministri i Transportit dhe Lidhjeve. Blagoj Bochvarski.

Ai në një paraqitje të ftuar në TV 21 sonte ka theksuar se në periudhën e kaluar kanë bërë gjithçka që është e nevojshme për të punuar në autostradën. Si Ministri e Transportit dhe Post-Telekomunikacionit miratuan dokumentacionin e projektit dhe krijuan projektet e nevojshme.

– Kjo do të thotë se rruga tashmë është liruar për punë sepse nuk mund të punojmë në një trase që nuk është shpronësuar, në pronën private të dikujt. Të gjitha këto procedura i kemi kryer. Është ridizajnuar traseja, janë projektuar kryqëzimet, është zhvendosur traseja e seksionit afër Kërçovës, ku ka kaluar mbi rezervuarin e ujit të Kërçovës. Në të gjithë seksionin po punohet, tha Boçvarski, duke theksuar se tashmë po punohet për shtrimin e tunelit të parë.

Ndërtimi i autostradës Kërçovë-Ohër ka filluar tetë vjet më parë dhe sipas paralajmërimeve të fundit do të ndërtohet deri në fund të vitit 2023 ose në fillim të vitit 2024. Investimi kap vlerën e 598 milionë eurove.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës