Shkolla "Braka Miladinovci" në Strugë u mbyll, nëntë punonjës pozitivë për koid-19

Foto Mia

Shkolla fillore "Braka Miladinovci" në Strugë është mbyllur sot për shkak të nëntë punonjësve pozitivë për Kovid-19, konfirmoi për MIA drejtoresha Laura Shate.

Më shumë se 400 fëmijë nga klasa e parë në të tretën, siç informoi ai, do të vazhdojnë të ndjekin mësimet në internet në dy javët e ardhshme.

- Në komunikim me Komunën e Strugës dhe Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, për shkak të infektimit me Kovid-19 në katër mësues dhe pesë staf teknik, ne morëm një vendim për të mbyllur shkollën në dy javët e ardhshme, tha Shatte.

Tre nga të infektuarit, sipas drejtorit, ishin të shtruar në spitalin e Strugës me një pamje të rëndë klinike, ndërsa të tjerët po marrin trajtim në shtëpi.

- Deri më tani nuk ka asnjë student të infektuar. Ne e mbyllëm shkollën si një masë paraprake për të parandaluar përhapjen e infeksionit, vuri në dukje Shatte.

Në periudhën e ardhshme, ai tha se ata do të kenë një takim me të gjitha institucionet përkatëse, dhe sipas situatës, do të marrin një vendim se si të vazhdojnë mësimin pas skadimit të 14 ditëve të planifikuara.

1.180 nxënës studiojnë në gjuhën maqedonase, shqipe dhe turke në shkollën fillore "Braka Miladinovci".

Video e ditës