Një i burgosur ka mbledhur 4.000 euro nga komandantët me premtimin se do t'i punësojë në MPB

Burgu Idrizovo, Foto: MPB

Administrata për ekzekutim të sanksioneve javën e kaluar ka kryer një vëzhgim të jashtëzakonshëm në KPD Idrizovë me qëllim të verifikimit të pretendimeve të personave të dënuar Toni Denkovski dhe Janko Janevski për kërcënim me jetë, reket dhe shantazh.

Në lidhje me pretendimet e Janko Janevskit, i cili është duke vuajtur dënimin me burgim prej 9 vitesh, se ka shantazhuar dhe kërcënuar me jetë për t'ia kthyer 4000 euro brenda 24 orëve, Administrata për Ekzekutim të Sanksioneve zhvilloi një bisedë me dy anëtarë të Policia e burgjeve, të cilët pretendonin se ishin mashtruar nga Janevski, i cili u kërkoi nga 2000 euro, duke u premtuar se do të transferoheshin për të punuar në MPB.

I kanë paguar shumën totale prej 4000 euro shokut të tij në qendrën tregtare “City Mall”.

Pas disa kohësh, komandantët e kuptuan se ishin mashtruar dhe e raportuan ngjarjen në SP Kavadar.

Zyrtarë nga Administrata kanë biseduar edhe me të dënuarin Janko Janevski, i cili ka sqaruar se ai asnjëherë nuk ka marrë para nga pjesëtarët e policisë së burgjeve, por përkundrazi, ai personalisht i ka dhënë para pjesëtarit të policisë së burgjeve Kiro Dimov. I dënuari Janevski paratë i merrte nga bastet sportive që organizoheshin në këtë institucion dhe në disa raste i kishte dhënë hua Dimovit.

Më pas ka filluar ta kërcënojë përmes personave të dënuar që t'ia kthejë borxhin brenda 24 orëve, ndërsa pretendimet se pjesëtari i policisë së burgut i ka marrë para Janevskit i kanë konfirmuar edhe dy persona të tjerë të dënuar.

Lidhur me personin e dënuar Toni Denkovski për ankesën e tij se i është cenuar siguria dhe se ka pasur kërcënime dhe shantazhe nga persona të dënuar dhe pjesëtarë të policisë së burgjeve, për çka është dorëzuar kallëzim edhe në Prokurorinë Themelore Publike për Krim të Organizuar dhe Korrupsion. Nga biseda me të, ai nuk tregoi emra konkretë të personave të dënuar apo pjesëtarëve të policisë së burgjeve, prandaj gjetjet e tij nuk mund të verifikoheshin.

Për Denkovskin në buletinet ditore nuk është shënuar asnjë ngjarje apo sulm fizik ndaj këtij personi dhe janë marrë masa për sigurinë e tij, vendoset i vetëm në dhomë dhe del i vetëm në shëtitje.

Deri në ditën e mbikëqyrjes, personi i dënuar Toni Denkovski nuk ka paraqitur kërkesë për transferim në institucion tjetër, informojnë nga Ministria e Drejtësisë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës