Zass: Zgjerimi i NATO-s do të rrisë tensionet në Evropë

Flamuri i NATO-s
Flamuri i NATO-s / Foto: EPA-EFE / TOMS KALNINS

Zgjerimi i NATO-s do të rrisë tensionet në Evropë, u tha ai gazetarëve sot Stanislav Zas, Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Traktatit të Sigurisë Kolektive (CSTO) të udhëhequr nga Moska.

Duke folur pas samitit të CSTO në Moskë, Zass tha se aleanca përballet me sfida në militarizimin e mëtejshëm të Evropës Lindore.

Moska do të marrë masa në përgjigje të zgjerimit të infrastrukturës ushtarake të NATO-s në Finlandë dhe Suedi, tha më herët sot presidenti rus Vladimir Putin.

"Zgjerimi i infrastrukturës ushtarake në atë territor (Finlandë dhe Suedi) padyshim do të provokojë kundër-reagimin tonë," tha Putin në një samit të vendeve anëtare të CSTO.

Sipas tij, reagimi do të varet nga natyra e kërcënimit.

Video e ditës