Ka nisur pastrimi i deponisë së madhe pranë liqenit të Treskës në Komunën e Sarajit

Deponia rreth liqenit të Treskës / Foto: MPB

Qyteti i Shkupit filloi pastrimi i deponisë ilegale pranë Liqeni Treska në Komunën e Sarajit. Ky vendgrumbullim shtrihet në një sipërfaqe prej 10.000 5.000 metrash katrorë me mbi XNUMX XNUMX metër kub mbetje të hedhura nga persona juridikë dhe individë të paskrupullt në këtë zonë.

Deponia në Saraj është një nga deponitë më të mëdha në territorin e Qytetit të Shkupit, e cila vazhdimisht digjet dhe në këtë mënyrë lëshon shkarkime të dëmshme në ajër, si dhe ndot tokën dhe ujërat nëntokësore. Në këtë mënyrë rrezikohet seriozisht mjedisi, por mbi të gjitha është rrezik serioz për shëndetin e qytetarëve që jetojnë në komunën e Sarajit dhe komunën e Gjorçe Petrovit.

Pastrimi i të gjitha deponive ilegale, por edhe kontrollet dhe inspektimet e vazhdueshme do të vazhdojnë të jenë aktivitet i përditshëm i Qytetit të Shkupit. Ky është një prioritet mbi të cilin qyteti dhe ndërmarrjet publike po punojnë në mënyrë aktive, për të siguruar një mjedis të shëndetshëm, me më shumë gjelbërim dhe ajër të pastër për banorët e Shkupit.

Burimi: MIA

Video e ditës