Drogë në vlerë prej 800 mijë eurosh është sekuestruar gjatë kontrollit në Manastir

Sekuestrohet drogë, kanabis
Foto: MIA

Ministria e Punëve të Brendshme ka njoftuar se dje gjatë kontrollit të një personi juridik në Manastir janë sekuestruar 250 kilogramë drogë në vlerë prej rreth 800 euro, si dhe janë ndaluar pesë persona.

“Pas marrjes së informacionit se marihuana po prodhohet në një person juridik për prodhimin e kanabisit për qëllime mjekësore në Manastir, pavarësisht vendimit dhe vendimit të marrë nga Qeveria më 25.5.2021 për heqjen e licencës për kultivimin e kanabisit për qëllime mjekësore, Urdhër për bastisje nga Gjykata Themelore Manastir. “Gjatë kontrollit të personit juridik, në njërën nga dhomat janë gjetur dy femra duke përpunuar dhe paketuar lule të thata kanabis, ndërsa në dhomat e tjera të fabrikës është gjetur një sasi e madhe lulesh të thata kanabisi”, njofton MPB.

Në koordinim me Prokurorin Publik nga Prokuroria Themelore Publike Manastir, pas kompletimit të gjithë dokumentacionit, kundër të gjithë personave të përfshirë në prodhimin e paligjshëm të marijuanës do të bëhet kallëzim penal.

Video e ditës