Prodhimi i Fiat ndalet në Evropë

Mbyllja e ndërmarrjes do ta lejojë atë që "t'i përgjigjet në mënyrë efektive çrregullimeve të tregut duke siguruar optimizimin e furnizimit".

Në mënyrë që të mbrojë punonjësit e saj nga KOVID-19, menaxhmenti i ndërmarrjes Fiat Chrysler Automobiles vendosi të ndalojë përkohësisht prodhimin në shumicën e fabrikave të saj evropiane.

FCA, që analistët vlerësojnë se prodhon rreth 25 për qind të automjeteve të saj në Evropë, tha në një deklaratë se mbyllja, e cila zgjat deri në 27 Mars, ose dy javë, do të lejojë kompaninë që "t'i përgjigjet në mënyrë efektive ndërprerjeve të tregut me që do të sigurojë optimizimin e ofertës ”.

Deklarata shtoi se prodhimi në objektet e FCA në Itali, Serbi dhe Poloni do të pezullohej përkohësisht.

 

Video e ditës