Ligji për amnisti ka kaluar në seancën e qeverisë

Qeveria e RSM-së / foto: Dragan Mitreski - Free Press

Në seancën e sotme të qeverisë është përcaktuar teksti i projektligjit për amnisti, i cili është propozuar nga Ministria e Drejtësisë dhe për të cilin është punuar gjatë.

Një nga ndryshimet më domethënëse në ligj është se presidenti i shtetit do të mund të falë vetëm personat që janë dënuar ligjërisht dhe që tashmë janë dënuar, por jo edhe ata që janë objekt i ndjekjes penale.

Po ashtu, thekson Qeveria, me ndryshimet janë paraparë edhe afate për pjesëmarrësit në procedurën e faljes për shkak të problemeve të shpeshta sa i përket urgjencës së procedurës.

“Ndër të tjera, bëhet edhe harmonizimi terminologjik i emrave dhe koncepteve të veçanta. Domethënë, rregullohet afati dhe llojet e faljes, efekti i faljes, personat e autorizuar për paraqitjen e kërkesës për falje, si dhe procedura dhe aktet e organeve kompetente lidhur me faljen. Është duke u përpunuar edhe procedura për faljen, ku vendimtare janë edhe dispozitat për përgjegjësinë e personave që veprojnë në rastet, por edhe eprorëve të tyre”, thuhet në njoftimin e Qeverisë.

Arsyet për miratimin e ligjit të ri për amnisti, siç theksohet nga Qeveria, rrjedhin nga mangësitë dhe zbrazëtitë ligjore në ligjin aktual sa i përket zbatimit të tij praktik.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës