Zakharova: NATO mbështet regjimin në Kiev dhe demonizon Rusinë

Marija Zakharova / Foto: EPA

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Marija Zakharova, tha sot se Aleanca nuk është e interesuar për një zgjidhje politike dhe diplomatike në Ukrainë.

Sipas saj, deklarata e përbashkët, e cila u miratua dje në takimin e krerëve të diplomacisë së NATO-s në Bukuresht, tregon se Aleanca nuk dëshiron një zgjidhje paqësore në Ukrainë.

“Formulimi i kësaj deklarate tregon se NATO nuk është absolutisht e interesuar për një zgjidhje politike dhe diplomatike në Ukrainë”, tha Zakharova.

Ajo vlerësoi se NATO vazhdon të zbatojë politikën e vendosur menjëherë pas grushtit të shtetit në Ukrainë në shkurt 2014, e cila përfshin "dhënien e mbështetjes së zbrazët për regjimin në Kiev dhe, rrjedhimisht, demonizimin e Rusisë për të justifikuar vetë ekzistencën e Veriut. Aleanca Atlantike”.

Krerët e diplomacisë së vendeve anëtare të NATO-s deklaruan më herët në samitin në Bukuresht se do të rrisin ndihmën për Ukrainën, jo vetëm me pajisje ushtarake, por edhe në rindërtimin e infrastrukturës kritike dhe rritjen e mbrojtjes kundër sulmeve me raketa.

Në deklaratën e tyre të përbashkët thuhet se Rusia mban përgjegjësi të plotë për luftën, shkeljet e ligjit ndërkombëtar dhe parimet e Kartës së OKB-së.

Video e ditës