Zaev: Plani i veprimit me Bullgarinë është përcaktuar dhe duhet të miratohet në konferencën e dytë ndërqeveritare

Plani i veprimit, përkatësisht plani sektorial për bashkëpunim me Bullgarinë i përcaktuar nga të dy vendet duhet të miratohet në konferencën e dytë ndërqeveritare, e cila është planifikuar për javën e ardhshme, për t'u dakorduar nga ministrat e jashtëm të të dy vendeve Bujar Osmani dhe Ekaterina Zaharieva. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një mjedisi të përgjithshëm për zgjidhjen e çështjeve të tjera të hapura që unë besoj se mund t'i zgjidhim një orë më shpejt, tha sot Kryeministri Zoran Zaev.

- Shumë shpejt pres një takim midis Ministrit tonë Osmani dhe Ministres Zaharieva për një marrëveshje mbi një konferencë ndërqeveritare. Në atë takim, duhet të përcaktohet termi për Konferencën e dytë Ndërqeveritare, e para u mbajt në 2019, dhe pastaj ato duhet të miratohen nga Qeveria dhe ne duhet të hyjmë në zbatim efikas, të shpejtë të të gjitha këtyre angazhimeve, sepse ato janë të mira për si vendet dhe popujt dhe do të jenë të dobishëm në krijimin e një mjedisi të përgjithshëm për zgjidhjen e çështjeve të tjera të hapura që unë besoj se mund t'i zgjidhim një orë së shpejti, tha Zaev duke iu përgjigjur një pyetje gazetari në një konferencë shtypi në Qeveri pas nënshkrimit të një Marrëveshje Granti nga Banka Gjermane KVF e destinuar për burime të ripërtëritshme të energjisë.

Kryeministri sqaroi se Plani i Veprimit përcaktohet në nivelin sektorial. Puna e Komisionit Historik-Edukativ është e veçantë, theksoi Zaev, dhe çështjet politike që po diskutojmë me fqinjin lindor janë të veçanta. Veprimi, përkatësisht plani sektorial, duhet të përcaktohet në konferencën ndërqeveritare të udhëhequr nga Osmani dhe Zaharieva. Sapo të përcaktohet, siç theksoi Zaev, do të vijë si një rekord i qeverive të dy vendeve për ta miratuar atë dhe funksionalizimi i tij do të fillojë menjëherë..

Video e ditës