Ruani këtë recetë: Si të bëni brumin më të mirë të picës
Të gjithë e dimë se brumi është në fakt pjesa më e mirë dhe më e rëndësishme e picës dhe për ta bërë atë të ajrosur duhet ta bëni me një përbërës që të gjithë e kemi gjithmonë në frigorifer.
Bëhet fjalë për kosin. Me ndihmën e këtij përbërësi, brumi juaj i picës do të jetë i përsosur. Kjo është arsyeja pse ne kemi përgatitur një recetë për brumin me kos dhe rezultati do t'ju habisë. Më së miri do të ishte nëse keni kohë ta gatuani brumin dhe ta lini në frigorifer gjatë gjithë natës.
Përbërësit:
- 250 mililitra kos
- 600 gram miell
- 1 qese maja e thatë
- 100 mililitra vaj
- 50 mililitra ujë
- 1 lugë çaji kripë
– një majë sheqer
përgatitja:
Hidhni kosin në një tenxhere ose tigan të vogël dhe më pas ngroheni derisa të bëhet i vakët. Hiqeni enën nga soba, më pas derdhni në enë kosin së bashku me majanë, sheqerin, ujin dhe një lugë miell. Përziejini gjithçka dhe lëreni majanë të aktivizohet për 15 minuta.
Mbulojeni enën me një leckë ose letër alumini. Kur maja të rritet, shtoni vaj dhe kripë, përzieni dhe shtoni miellin nga pak. Ziejeni brumin në mënyrë që të ndahet nga muret e tasit. Formoni brumin në një petë dhe lëreni të pushojë për gjysmë ore në një tas të mbuluar me një leckë. Më pas brumi është gati, kështu që mund ta hapni me petull dhe të rregulloni përbërësit e picës.