VIDEO+FOTO: Për herë të parë në Maqedoni do të prodhohet një makinë elektrike

Kolazh: Free Press / Foto: egomobile

Qeveria e Maqedonisë sot, përmes komunikimit me video-konferencë, mbajti seancën e rregullt të 68-të, në të cilën u vendos për dhënien e pëlqimit të Marrëveshjes për dhënien e ndihmës shtetërore të lidhur në mes të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, e përfaqësuar dhe e përfaqësuar nga Drejtoria për Zonat e Zhvillimit Industrial Teknologjik dhe "NEXT. E.GO MOBILE". Një investim shumëmilionësh i NEXT.E.GO MOBILE SE, Aachen, Gjermani në TIRZ Tetovë do të hapë 3-4.000 vende të reja pune.

Kjo është hera e parë në industrinë e automobilave që në vendin tonë do të prodhohet një makinë e plotë dhe sigurisht që për herë të parë do të prodhohen makina elektrike.

Përfitimet e këtij investimi, siç u tha, janë të shumëfishta - nga hapja e vendeve të reja të punës, eksporti i produkteve me vlerë të lartë të shtuar, transferimi i njohurive dhe teknologjive, hartëzimi i vendit tek investitorët e huaj në këtë fushë, deri te kontratat dhe punët shtesë për kompanitë vendase.

Shikoni si duket makina:

Foto: egomobile
Foto: egomobile
Foto: egomobile
Foto: eAgomobile
Video e ditës