Për mirëmbajtjen e fontanave në qendër të Shkupit shpenzohen rreth 300 mijë euro në vit

Shatërvani i sheshit të Shkupit "Luftëtar mbi kalë"
Shkup / Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

NP "Ujësjellës Kanalizime" vjetore shpenzon pothuajse 18 milion denarë për mirëmbajtjen dhe riparimin e rregullt të burimet në zonën e qendrës së qytetit. Përgjegjësinë për mirëmbajtjen e këtyre shatërvanëve para disa vitesh, Qyteti i Shkupit, në mandatin e kryetarit Petre Shilegov, ia kaloi ndërmarrjes publike.

Pronari i fontanave është Qyteti i Shkupit, dhe në pajtim me Vendimin e Këshillit të Qytetit, për mirëmbajtjen e tyre i është dhënë obligim NP “Ujësjellës Kanalizim”. Përveç fokusit kryesor të kompanisë, ofrimit të ujit të pijshëm cilësor për banorët e Shkupit, ne po e realizojmë këtë kompetencë të fituar në nivelin aktual. Kostoja vjetore për mirëmbajtjen e rregullt me ​​riparime është më pak se 18 milionë denarë - thonë nga kompania.

Në bazë të vendimit të qytetit, NP “Ujësjellës Kanalizime” është ngarkuar me mirëmbajtjen e 12 shatërvaneve në zonën qendrore të qytetit. Përveç shatërvanit "Luftëtari mbi kalë" dhe shatërvanit të dyshemesë në sheshin e qytetit, kompania është përgjegjëse edhe për ata në kishën "Shën Bogorodica", "Shën Gjergji", në sheshin Filip Vtori (Kryengritja e Karposhit). dhe të tjerët.

Video e ditës