Është bërë më shumë për një javë se sa për një vit: Buçkovski është i kënaqur me zhvillimin e dialogut me Bullgarinë

Vllado Buçkovski / Foto: MPB

Ish-kryeministri dhe ish Përfaqësues Special i Qeverisë për negociatat me Bullgarinë, Vlado Buçkovski, beson se Shkupi dhe Sofja në një javë kanë bërë më shumë në dialog dhe marrëdhënie sesa në vitin e kaluar.

- Kjo patjetër do të çojë në lëvizjen e marrëdhënieve dhe rikthimin e besimit, por do të duhet të presim për të parë rezultatet. Për mendimin tim, periudha ideale në të cilën mund të jepen pritshmëritë e para janë tre muajt e parë. E rëndësishme do të jetë se kush do t'i bashkohet grupeve të punës, sepse problemet nuk janë vetëm politike, sepse dy shoqëritë janë vërtet larg njëra-tjetrës se 2 vite më parë. Për përmirësimin e klimës do të nevojiten masa sistematike jashtë ministrave, por duhet të përfshihen të gjithë, tha Buçkovski në emisionin “24 Analizë”.

Video e ditës