Në një vit, qarkullimi në industri ra me shtatë për qind

Qarkullimi në industri, gjithsej, në prill të këtij viti në krahasim me prillin e vitit të kaluar është ulur për shtatë për qind, tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikave.

Sipas grupeve kryesore industriale, xhiroja totale në industri në prill 2024, krahasuar me muajin prill
2023, sheh një rritje në produktet e ndërmjetme, përveç energjisë me 7,8 për qind, Produkte të qëndrueshme për një të gjerë
konsumi me 5,9 për qind dhe mallrat e konsumit jo të qëndrueshëm me 6,7 për qind, dhe një rënie në
Produktet kapitale me 23,2 për qind. Qarkullimi në industri, në total, në prill të këtij viti krahasuar me marsin e këtij viti, është ulur për 11,6 për qind, ndërsa në periudhën janar - prill, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, për 8,7 për qind.

Në tregun e brendshëm, qarkullimi në industri në prill të këtij viti në krahasim me prillin e vitit të kaluar është rritur për 8,7 për qind, dhe për 1,2 për qind krahasuar me marsin e këtij viti. Në periudhën janar - prill të këtij viti, krahasuar me janar - prill të vitit të kaluar, ka një rritje prej 102.3.

Sipas të dhënave të ZSHS-së, qarkullimi në industri në tregjet e huaja në prill të këtij viti krahasuar me prillin e vitit të kaluar është ulur për 11 për qind, ndërsa në raport me marsin 2024 për 15,4 për qind. Në periudhën janar – prill, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ka një rënie prej 11,5 për qind.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës