Për t'i bërë petullat amerikane më të buta, përdorni këtë truk
Petullat amerikane pëlqehen nga të gjithë ata që i provojnë dhe nëse nuk i keni provuar, “hidheni” në përgatitjen e tyre.
Përbërësit:
– 2 gota (nga 2 decilitra) qumësht
– 1/2 filxhan kos
- 1/2 filxhan vaj
- 1/2 filxhan sheqer
- 2,5 gota miell
- 1 qese pluhur pjekjeje
- 1 majë kripë
- 2 vezë të mëdha
përgatitja:
Rrahim veçmas të bardhat e vezëve me sheqerin derisa të shtohen, më pas shtojmë të verdhat e vezëve, pastaj të gjithë përbërësit e lëngshëm, më pas i rrahim edhe pak me mikser.
Shtojmë miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe i rrahim edhe pak me mikser në shpejtësinë më të ulët, në mënyrë që masa të mos ketë gunga.
Tava duhet të jetë e nxehtë, sapo të vendosni petullën e parë, uleni temperaturën përgjysmë. Kthejeni petullën kur fillojnë të shfaqen flluska.
Për fillestarët, është më mirë të piqni një petull në të njëjtën kohë, dhe ata që janë pak më të aftë mund të bëjnë tre njëherësh.