Vulin: Një luftë speciale po bëhet kundër Serbisë - raporte të reja për vendosjen e bombave në Beograd

Alexander Vulin / Foto: Free Press Arkivi

Pas raportimeve kërcënuese të ditës së sotme për vendosjen e bombave në shkollat ​​fillore dhe të mesme në Beograd, sot pasdite kanë mbërritur kërcënime të reja, duke ndezur mjete shpërthyese në ura në Beograd, qendra tregtare, një kopsht zoologjik, restorante dhe një stacion treni, ambasada dhe objekte të tjera. tha MPB nga Beogradi.

“Eksplozivi është vendosur në këto lokacione: Ura e Brankos, Ura e Gazelës, Ura e Re Hekurudhore, Ura e Adës, Ura e Pançevacit, Muzeu Kombëtar, Delta City, Qendra Tregtare Zmaj, Qendra Tregtare Ada, Qendra Tregtare Stadion, Qendra Zonjolokot “Beograd, Akuariumi dhe Tropicariumi Publik, McDonald's në flokët e Bezhany-t, Aeroporti i Beogradit, Stacioni Qendror i Beogradit, Pallati Presidencial, Këshilli i Qytetit, termocentralet, në çdo impiant trajtimi, Ambasada Ruse në Beograd”, thuhet në mesazhin kërcënues.

Beta paraprakisht bëri të ditur se në adresën e TC Stadium në Beograd, ku sot është caktuar ndeshja mes klubeve të futbollit Vozdovac dhe Partizanit në Superligën e Serbisë, është marrë alarm për bombë.

Bomba është raportuar edhe nga Ndërmarrja Publike “Ujësjellës Kanalizime Beograd”. Thuhet se mjete shpërthyese janë vendosur në të gjitha impiantet e prodhimit, tha Administrata e qytetit.

Qarkullimi në Urën e Brankos është normal, në stacionin e autobusit ka vetëm një veturë të policisë, ndërsa në Sllavijë ka më pak turma, tha Danas.

Prokuroria e Lartë Publike në Beograd tha se po punohet intensivisht për gjetjen e autorëve të krimeve në lidhje me raportimet e rreme për bomba që mbërrijnë çdo ditë në një numër adresash në Beograd dhe qytete të tjera anembanë Serbisë.

Pjesëtarët e MPB-së, në bashkëpunim me Prokurorinë për Krim të Organizuar dhe Prokurorinë e Lartë Publike në Beograd, janë duke i hetuar intensivisht këto raste, përfshirë Njësinë Speciale për Krime të Teknologjisë së Lartë të Prokurorisë së Lartë Publike.

Siç thuhet, për shkak të numrit të madh të raportimeve për bomba, të gjitha kapacitetet në dispozicion të njësive kundërsabotuese të MPB-së janë angazhuar për të inspektuar objektet dhe institucionet në të cilat janë dërguar raportet, të gjitha të rreme dhe kanë për qëllim shkaktimin e panikut dhe panik. ankthi i qytetarëve..

Me rastin e informacionit për bomba të vendosura në Beograd, ministri i Brendshëm Aleksandar Vulin tha se kundër Serbisë po bëhet një luftë speciale dhe se qëllimi i të gjitha sulmeve është që Serbia të mos ndjekë një politikë të pavarur dhe të marrë vendime nën presion dhe frikë. .

Video e ditës