Vuќi :: Ne do t'i kërkojmë BE -së të na përgjigjet nëse ka një marrëveshje të Brukselit apo jo

Aleksandar Vuќi / / Foto EPA-EFE / ANDREJ CUKIC

Pas një sesioni të Këshillit të Sigurisë Kombëtare, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuќi., në një konferencë shtypi, duke cituar përfundimet e atij sesioni, tha se ai do t'i kërkojë BE -së t'i përgjigjet Serbisë brenda një muaji nëse ka një marrëveshje të Brukselit apo jo, që është një nga kushtet për vazhdimin e dialogut, shkruan H1.

"Ne do të kërkojmë një përgjigje të menjëhershme nga përfaqësuesit e BE -së nëse ekziston Marrëveshja e Brukselit, kur të formohet Asociacioni i Komunave Serbe (SSO), dhe ne do ta kërkojmë atë përgjigje në një muajin e ardhshëm." "Ne do të interpretojmë heshtjen e tyre se Marrëveshja e Brukselit nuk ekziston dhe se ata nuk duan që ESO të krijohet," tha Vuçiç, duke shtuar se thelbi i asaj marrëveshjeje ishte krijimi i OSSh -së.

"Serbia kërkon tërheqjen e trupave policore të Kosovës nga veriu i Kosovës, kthimin e situatës në gjendjen e mëparshme, dhe pastaj të shkojë në Bruksel për të diskutuar gjithçka dhe, nëse është e mundur, për të arritur një marrëveshje," shtoi Vuçiç.

Ai tha se Serbia do të rishikojë masat kundër Prishtinës në ditët e ardhshme, dhe pastaj do të dalë me to.

"Ne duam të tregojmë vullnet të mirë dhe ta lëmë Prishtinën të ndryshojë vendimet e saj të këqija për një kohë, nëse ata nuk duan, ne do të marrim masa për të mbrojtur Serbinë," tha Vuçiç.

Presidenti serb ai gjithashtu tha se kishte refuzuar propozimin që mori dje nga BE, si duhet të duket, "zgjidhja e pretenduar e kompromisit".

VIDEO | Andonovi :: Beteja për targat e Kosovës

 

Video e ditës