Vuqi i është drejtuar publikut pas lajmit për atentatin e mundshëm: Mora një letër nga një anëtar i BE-së, pashë 7 emra në listë

Aleksandar Vucic / Foto: EPA-EFE / ANDREJ CUKIC

Presidenti serb Aleksandar Vuќi. iu drejtua publikut për herë të parë që nga ministri i Brendshëm Aleksandër Vulin njoftoi se MPB-ja është informuar zyrtarisht për ekzistencën e një grupi kriminal që synon të vrasë presidentin serb në shkurt.

Vuќi обја shpjegoi se kishte marrë informacion për atentatin e planifikuar më 14 janar dhe se një vend i BE-së ua kishte dërguar atë informacion autoriteteve serbe.

- Ata dhanë shumë detaje për këtë. Unë mendoj se njerëzit nuk kujdesen shumë, ata kanë problemet e tyre. “Mendoj se nuk ka rëndësi të veçantë për njerëzit”, tha Vuçiq.

I pyetur nëse ai ishte i shqetësuar për informacionet në lidhje me atentatin, presidenti Vuçiq tha se kjo ishte punë e autoriteteve.

- Pashë shtatë emra në atë letër. Autoritetet kompetente do të marrin të gjitha masat për ta parandaluar këtë. Ai vend i BE-së ishte shumë korrekt, shumë i drejtë. “Njerëzit tanë janë duke punuar, kanë lëshuar fletë-arreste për persona të caktuar sepse kanë shkruar se kush kujt t’i dërgojë armët, kush t’ia marrë etj” kundër grupit kriminal.

Ai theksoi se është e rëndësishme të ruhet stabiliteti, shteti të vazhdojë të luftojë kartelet e drogës, të mbrojë njerëzit dhe të gjithë të jenë të barabartë para ligjit.

“Jam i sigurt se kemi bërë shumë me arrestimet e mëdha të karteleve të drogës në Serbi dhe ato nuk mund të funksionojnë pa mbështetjen e strukturave të caktuara shtetërore në përmasa më të mëdha. Nuk bëhet fjalë për 10 milionë euro, por për qindra milionë e miliarda euro. Unë kurrë nuk kam parë apo dëgjuar për ndonjë nga ata njerëz emrat e të cilëve kam marrë. Kjo nuk është një çështje personale. Gjithashtu, destabilizimi i Serbisë do të ishte në interes të shumë njerëzve. "Këto janë disa arsye të mundshme," tha ai TV Pink.

VIDEO | Vulin: Ekziston një grup kriminal, qëllimi i të cilit është të vrasë Vuqi.

Video e ditës