Edicioni i dytë i Festivalit të Qytetit të Shkupit do të mbahet në Sallën e Ushtrisë

Edicioni i dytë i Festivalit të Qytetit të Shkupit do të mbahet më 16 tetor në Sallën e Ushtrisë, duke filluar nga ora 19:3.4. Organizatori "Bagi Communications" për këtë vit njoftoi shfaqjet e grupit të fuzionit maqedonas "Zulu XNUMX", pastaj dyshja sllovene-serbe me rrënjë maqedonase dyshja Atanasovski-Hadzimanov dhe virtuozi grek i fizarmonikës me grupin e tij "Tanos Stavridis dhe daulle".

Më herët, festivali ishte planifikuar të zhvillohej jashtë në Shkolka në Parkun e Qytetit, por moti me shi ndryshoi planet e organizatorit, i cili pavarësisht ndryshimit të vendndodhjes premton performancë të lartë dhe përvojë emocionuese muzikore.

"Zulu 3.4" është një grup instrumental nga Shkupi, i themeluar në mars 2018 nga tre adhurues të rinj të xhazit, qëllimi i të cilëve ishte të krijonin një tingull unik duke kombinuar stile të ndryshme dhe të sillnin freski në skenën muzikore maqedonase.

Vasko Atanasovski është një saksofonist slloven dhe evropian, dhe Vasil Hadzimanov është pianisti më i mirë i xhazit në botë në piano elektrike.

Thanos Stavridis është një muzikant kryesor grek, profesor universiteti dhe një nga fizarmonikistët më të mirë evropianë. Ai do të promovojë albumin e tij të ri "Spicey Margarita", i quajtur një nga albumet më të mira evropiane të muzikës botërore në 2021.

Festivali mbështetet nga Ministria e Kulturës dhe Qyteti i Shkupit.

Partneri mediatik është "Free Press".

Hyrja është falas dhe duhet të tregohet një certifikatë vaksinimi.

(Teksti u botua në "Shtypi Kulturor" Nr. 101, në botimin e shtypur të gazetës "Shtypi i Lirë" më 16-17 tetor 2021)

Video e ditës