Shefi i kuzhinës britanike Oliver Marlowe ka zbuluar trukun për të bërë petulla perfekte

Foto: Pexels

Oliver Marlowe, shefi i kuzhinës dhe pronari i restorantit Ganymede të Londrës, ndau këshillat e tij më të mira të kuzhinës dhe profesionisti zbuloi gjithashtu një truk për përzierje perfekte për petullat.

Oliver rekomandon përgatitjen e përzierjes së petullave një ditë përpara dhe e lini në frigorifer gjatë natës, shkruan "Pasqyra".

“Pushimi i përzierjes është hapi më i rëndësishëm drejt petullave të shijshme. Kjo procedurë lejon që gluteni të pushojë. Ajo që ndodh brenda natës është se i gjithë gluteni që keni përzier në përzierjen e petullave relaksohet. Përzierja kështu rritet dhe bëhet e ajrosur”, shpjegoi kuzhinieri.

Oliver deklaroi se kjo lejon që të gjitha gungat të zhduken. Gjithashtu, nuk do të duhet ta përzieni shumë masën dhe petullat do të ngrihen më lehtë kur të filloni t'i pjekni, pra t'i skuqni.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga Oliver Marlowe (@ollymarlowe)


Shefi i kuzhinës shton se mos lënia e përzierjes së petullave është shpesh arsyeja kryesore pse petulla e parë është e keqe dhe duhet hedhur tutje.

Një tjetër këshillë nga shefi i famshëm për petulla të shkëlqyera është përdorimi qumësht dhe vezë që janë në temperaturën e dhomës, në vend që t'i merrni direkt nga frigoriferi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës