Gjyqtarja supreme Naqe Georgiev, e kapur në flagrancë me ryshfet prej 10.000 mijë eurosh, është në pritje të paraburgimit.

Nace Georgiev/Foto: Fokus

Prokuroria Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit kundër gjyqtarit Georgiev dhe anëtarit të Këshillit të Prokurorëve Publikë, Idjet Memeti, është duke zhvilluar hetime për veprën e marrjes së shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm, për të cilën sipas Kodit Penal. , mund të marrin nga një deri në 10 vjet burg.

Gjyqtari suprem Naqe Georgiev pritet të përfundojë sot pasdite në paraburgim pasi dje pasdite policia e kapi në flagrancë duke pranuar ryshfet prej 10.000 mijë eurosh dhe në seancë urgjente në mesnatë Këshilli Gjyqësor i ka hequr imunitetin.
Prokurori i Prokurorisë Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit ndaj tij dhe anëtarit të Këshillit të Prokurorëve Publikë, Ijet Memeti, po heton veprën e marrjes së shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm, për të cilin sipas Kodit Penal. mund të marrë nga një deri në 10 vjet burg. Janë bërë bastisje në Gjykatën Supreme dhe në selinë e Këshillit të Prokurorëve Publikë, ku janë kontrolluar zyrat e gjyqtarit Georgiev dhe anëtarit të Këshillit të JO-së, Memeti, si dhe në shtëpitë e tyre.

E kapur “në flagrancë”

“Pas kallëzimit të mëparshëm të djalit të të pandehurit në një rast që po zhvillohet në Prokurorinë Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, Ministria e Punëve të Brendshme dje pasdite ka kryer një aksion në të cilin një suprem aktiv. gjyqtarit i është hequr liria. Në bazë të njoftimit të MPB-së, BJB-së, Departamentit të Policisë Kriminale, Departamentit të Krimit Ekonomik dhe Korrupsionit, prokurori publik në fjalë nga Prokuroria Publike QEK, ka lëshuar urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore ndaj dy personave, për të cilët ekziston dyshimi i bazuar se kanë kryer vepër penale duke marrë shpërblim për ndikim të paligjshëm nga neni 359 i K. “Sipas informacioneve të marra nga ankuesi, i dyshuari i parë, duke shfrytëzuar pozitën e tij zyrtare dhe duke marrë ndikim, në mënyrë të rrejshme i ka premtuar favore të pandehurit (babait të ankuesit) në një procedurë tjetër që është duke u zhvilluar në Prokurorinë Publike të QKKK-së dhe në mënyrë të rrejshme. përfaqësuar se do të ushtronin ndikim së bashku me të dyshuarin e dytë”, tha Prokuroria Publike.

Prokurori në fjalë, thuhet në njoftim, përveç propozimeve për bastisje të disa lokacioneve, duke vlerësuar se janë plotësuar kushtet, në Gjykatën Themelore Penale Shkup ka dorëzuar edhe propozim për caktimin e masës së paraburgimit për i dyshuari i parë.

– Duke qenë se bëhet fjalë për një gjyqtar në gjykatën më të lartë në vend – Gjykatën e Lartë, i cili gëzon imunitet dhe që u kap “në flagrancë” në kryerjen e një krimi, propozimi përmes Gjykatës Themelore Penale është dorëzuar. për vendim të Këshillit Gjyqësor të RSM-së, i cili gjatë natës ia hoqi imunitetin, pas së cilës sot Gjykata Themelore Penale Shkup do të vendosë për masën e propozuar. Provat e mbledhura dhe kontrollet e deritanishme ofrojnë bazë ligjore që prokurori publik në fjalë të propozojë masën e paraburgimit vetëm për të dyshuarin e parë, i cili është gjetur në kryerjen e veprës penale, ndërsa në lidhje me të dyshuarin e dytë deri në në këtë pikë provat nuk japin bazë për propozimin e masës më të rreptë të sigurisë. Hetimi vijon deri në verifikimin e plotë të të gjitha rrethanave dhe pretendimeve – njoftoi sot Prokuroria.

Këshilli Gjyqësor ia hoqi imunitetin Georgievit në një seancë urgjente të mbyllur në mesnatë.

- Këshilli Gjyqësor me kërkesë të Gjykatës Themelore Penale Shkup vendosi që t'ia heq imunitetin gjyqtarit dhe t'ia miratojë paraburgimin gjyqtarit dhe ka marrë këto vendime: ia heq imunitetin gjyqtarit të Gjykatës Supreme të RSM-së për shkak të mbarëvajtjen e procedurës penale; aprovoi kërkesën për caktimin e paraburgimit të gjyqtarit të Gjykatës Supreme të RSM-së, të paraqitur nga gjyqtari i procedurës së mëparshme dhe e largoi përkohësisht nga ushtrimi i funksionit të gjyqtarit, deri në përfundimin përfundimtar të procedurës penale - njoftoi Gjyqtari. Këshilli.

Sipas informacioneve, ankuesi i gjyqtarit Georgiev dhe Memeti është djali i ish-kryetarit të dënuar të Novosellës Boro Stojçev, i cili i ka incizuar me celular derisa i kërkonin para për gjoja ndihmë në rastin kundër babait të tij. . Boro Stojçev është i njohur për opinionin pas rastit kur u kap duke tentuar të kontrabandojë cigare në kufirin maqedonas-bullgar, për të cilin u dënua me 18 muaj burg, ndërsa dënimi më pas iu zvogëlua për gjashtë muaj.

Një karrierë e diskutueshme

Gjyqtari Georgiev është i njohur në opinion për disa raste të diskutueshme. Vitin e kaluar në qershor ishte zgjedhur anëtar i Këshillit Gjyqësor, por para se të bënte betimin në Kuvend, duhej të jepte dorëheqje, në mënyrë që Këshilli Gjyqësor të zgjidhte për gjyqtar djalin e tij Kiril Georgiev. Dorëheqja ishte e pashmangshme, pasi sipas ligjit nuk mund të zgjidhet gjyqtar apo porotë një person që ka lidhje të drejtpërdrejtë me një anëtar të Këshillit Gjyqësor. Pas dorëheqjes, Georgiev u kthye në pozitën e mëparshme – gjyqtar suprem, ku erdhi nga pozita e kryetarit të Gjykatës së Apelit në Shtip. Nga koha kur ai ishte në krye të ankesës së Shtipit, kundër tij është zhvilluar procedurë për shkarkim në Këshillin Gjyqësor për një rast në të cilin janë shkarkuar tre kolegë të tij. Rasti kundër Georgievit para Këshillit Gjyqësor erdhi menjëherë pas kandidimit të tij për anëtar të Këshillit Gjyqësor, gjegjësisht pasi Këshilli e konfirmoi kandidaturën e tij, në seancë të fshehtë e ndërpreu procedurën për shkarkimin e tij. Në zgjedhjet për anëtar të Këshillit Gjyqësor nga radhët e gjyqtarëve suprem, kandidat ishte vetëm Georgiev, ndërsa gjatë votimit kolegët e tij i shënuan fletëvotimet dhe i bënë të pavlefshme, por ligji lejon që dikush të zgjidhet anëtar i Këshilli me vetëm një votë dhe përkundër bojkotit nga kolegët e tij, gjyqtari suprem Georgiev u bë anëtar i Këshillit Gjyqësor.

Karriera e tij në Këshill ishte shumë e shkurtër dhe pas dorëheqjes së tij, vitin e kaluar, në korrik, ajo vend është bosh dhe pritet të plotësohet së shpejti në zgjedhjet e reja për dy anëtarë të Këshillit Gjyqësor.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës