FOTO: Punonjësit e pallatit “Lazar Pop Trajkov” e kthyen hapësirën mes pallateve në parking: Banorët raportojnë dhe ankohen kot

Foto: Lexues i Sloboden Pechat.

Punonjësit e disa institucioneve të vendosura në pallatin "Lazar Pop Trajkov", që ndodhet përballë ish-hotel "Bristol" në qendër të qytetit, me makinat e tyre kanë kthyer hapësirën mes godinës barok dhe bllokut të Murit të Qytetit, pas "Krashit". "në një parking privat.

Foto: Lexues i Sloboden Pechat

Banorët e pallatit në rrugën Dame Gruev numër 3 janë të indinjuar nga sjellja e “qiramarrësve” të rinj në pallat, por aq më tepër nga pakujdesia e autoriteteve, ku kanë raportuar disa herë, por problemi nuk ka qenë. zgjidhur deri më sot.

Është raportuar gjithandej dhe disa herë kanë vendosur shtylla në trotuar, por shoferët e gjejnë një mënyrë - çdo mëngjes ecin rreth 50 metra në trotuar për të parkuar poshtë një pallati. Nga Qyteti i Shkupit fajin ia bartin Komunës Qendër, e nga aty anasjelltas. Erdhi një herë “Spider” dhe të gjithë ia mbathën, por sërish nuk heqin dorë nga vendet e parkimit. Fjala vjen, 15 metra nga këtu është parkingu i qytetit të Shkupit, shpjegon një nga banorët e ndërtesës.

Ai thotë se ky zakon i punonjësve të godinës krijon ankth tek banorët të cilët shpesh herë hynin në konflikt verbal me personat që parkonin, por nuk kishte sukses, ndaj tani ata thjesht ngrenë fshirëset e makinave dhe herë pas here lënë një copë letër me një paralajmërim, po ashtu, më kot.

Banorët besojnë se problemi ka një zgjidhje shumë të thjeshtë nëse dikush dëshiron ta zbatojë, ajo është vendosja e shtyllave në trotuarin përballë Hotel “Bristol”. Këtë, sipas bashkëbiseduesit tonë, ua kanë thënë edhe disa këshilltarëve me të cilët kanë arritur të kontaktojnë si në Qytetin e Shkupit ashtu edhe në Komunën Qendër, por situata as në atë mënyrë nuk ka ndryshuar.

Foto: Lexues i Sloboden Pechat

Në pallatin “Llazar Pop Trajkov” ndodhen disa institucione shtetërore dhe të tjera, janë Komisioni i Letrave me Vlerë, Agjencia për Mbikëqyrjen e Sigurimeve, Komisioni Rregullativ i Energjisë, Drejtoria e M-NAV e të tjera. Përse autoritetet nuk ndëshkojnë dhe nuk kërkojnë zgjidhje për mosbindjen e punonjësve në këto institucione dhe pse tolerohet parkimi i paligjshëm i tyre, mbetet enigmë. Ashtu siç është e paqartë pse qiramarrësve të ndërtesave u lejohet të privohet në mënyrë të paligjshme nga hapësira e lirë e ecjes para shtëpive të tyre.

Ky nuk është rasti i vetëm në qytet ku “bën sytë” kur bëhet fjalë për parkimin e paligjshëm të punonjësve në institucionet shtetërore.

Pavarësisht se parkimi në komunën e Qendrës është më i shtrenjti dhe është më i vështiri gjetja e hapësirës së lirë, dhe “merimangat” e POC dhe “City Parking” mburren me qindra automjete të ngritura çdo javë për shkak të parkimit të paligjshëm. , kjo nuk vlen për parkimin përgjatë rrugës Filip Vtori Maqedonase, pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme. Aty, në shtrirjen nga kryqëzimi i sheshit Skënderbej deri tek godina e Ministrisë së Jashtme, dhjetëra makina parkohen çdo ditë përgjatë rrugës nga të dyja anët.

Foto: Lexues i Sloboden Pechat

Institucionet që ndodhen këtu kanë parkingjet e tyre nëntokësore, ndaj nëse bëhet fjalë për automjete zyrtare apo automjete të punonjësve të këtyre institucioneve, atëherë policia duhet të veprojë dhe të ndëshkojë, pasi ndëshkon qytetarët e parkuar gabimisht në lokacione të tjera nëpër qytet. .

Së fundmi, “Sloboden Pechat” ka shkruar edhe për gjendjen e trotuarit në rrugën që kalon nën Porta Makedonija drejt sheshit të qytetit, ku pllakat e vendosura para tre viteve janë thyer për shkak të kalimit të vazhdueshëm të automjeteve dhe furgonëve dhe zona ka është kthyer në parking. Dhe këtu askush nuk reagon.

Që qyteti të funksionojë normalisht, komunat, Qyteti i Shkupit dhe policia duhet t'i përmbushin obligimet e tyre, secila në domenin e vet. Për të ndëshkuar, por edhe për të kërkuar zgjidhje si pengimi i hyrjes së makinave në një hapësirë ​​që nuk është e destinuar për parkim. Njëkohësisht të reagohet ndaj raportimeve dhe ankesave të qytetarëve, sepse a nuk pohojnë vazhdimisht të gjithë, nga niveli lokal e deri te ai shtetëror, se punojnë vetëm dhe vetëm në interes të qytetarëve.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës