Punonjësit e Toksikologjisë e akuzojnë atë se V.D. drejtoresha se ka rritur borxhin dhe se nuk e ka siguruar klinikën

Klinika e Toksikologjisë dhe Mjekësia Interne Emergjente
Klinika e Toksikologjisë dhe Urgjencës së Mjekësisë Interne / Foto: Free Press Archive

“Klinika nuk ka zbatuar procedurë për sigurimin e pasurisë, sigurimin e pajisjeve të shtrenjta mjekësore dhe sigurimin e keqpërdorimit mjekësor, sepse ushtruesi i detyrës së drejtorit nuk dëshiron të nënshkruajë, sepse ndërmjetësi i saj i sigurimeve nuk është pranuar dhe aktualisht klinika nuk është e siguruar për dy. muaj, edhe pse për ne jemi të obliguar me ligj”, thuhet në reagimin e punonjësve të Toksikologjisë

Me emërimin e aktrimit Drejtoresha organizative e Klinikës së Toksikologjisë, Besija Ilyazi, vetëm një ditë para formimit të Qeverisë teknike, në këtë institucion shëndetësor po ndodh çorganizim, jo ​​organizim, akuzojnë punonjësit e kësaj klinike.

Në reagimin e punonjësve të Klinikës së Toksikologjisë, të cilën e kanë dërguar sot përmes një komunikate për media, theksohet se nga emërimi i saj për më pak se dy muaj borxhi i klinikës është rritur përafërsisht për dy milionë denarë.

Në letrën e dërguar nga punonjësit e kësaj klinike, thuhet se drejtori organizativ nuk i plotëson kushtet për pozitën, të cilat, siç shtojnë ata, janë të parapara me ligj për drejtorët.

Në përgjigjen e tyre shkruhet gjithashtu se ajo ka ardhur në punë në orën 10 dhe është larguar në orën 14:30, pra, siç thonë ata, ka vijuar punën për katër orë e gjysmë.

Ju njoftojmë se me emërimin në detyrë të Drejtoreshës Organizative Besija Ilyazi një ditë para krijimit të qeverisë teknike në klinikën tonë(edhe pse nuk i plotëson kushtet e përcaktuara me ligj për drejtorët) ajo që po ndodh është çorganizim, jo ​​organizim. Më saktësisht, që nga emërimi i saj, për më pak se dy muaj borxhi i klinikës është rritur për përafërsisht dy milionë denarë, me kohë pune ditore prej 4 orë e 30 minuta, më saktësisht ajo vjen në punë në ora 10:00. dhe orari i saj i punës përfundon në orën 14:30.

Gjithashtu, klinika nuk ka zbatuar procedurë për sigurimin e pasurisë, sigurimin e pajisjeve të shtrenjta mjekësore dhe sigurimin e keqpërdorimit mjekësor, sepse ushtruesja e detyrës nuk dëshiron të nënshkruajë pasi nuk i është pranuar ndërmjetësi i saj në sigurime dhe aktualisht klinika nuk është e siguruar prej dy muajsh. , edhe pse ne ligjërisht jemi të detyruar ta bëjmë këtë.


Për shkak të refuzimit të nënshkrimit të pëlqimit për kontratën e punës për dy biologë të diplomuar, laboratori i toksikologjisë ka dy muaj që nuk i vërteton rezultatet e nxjerra.

Nga punonjësit e ISHP Klinikës për Toksikologji

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës