Mjetet në dritë, qytetarët në errësirë: Ashensorët jashtë funksionit dhe shkallët si nga një film horror në garazhin "Razlovečko vostanie"

ADISSDP pohon se një nga prioritetet e tyre kryesore është përmirësimi i ashensorëve dhe se gjatë kësaj periudhe po punohet për ndriçimin e shkallëve.

Qytetarët që vendosin të parkojnë automjetet e tyre në garazhin shumëkatësh “Razlovechko Ustanie”, që ndodhet prapa Qendrës Tregtare të qytetit, duhet të jenë të përgatitur që pasi të dalin nga vetura, të zbresin shkallët që ngjajnë me një skenë nga një film horror. Prandaj, në mënyrë të pashmangshme, përpara se të kërkojnë daljen, duhet të kenë në dorë një celular me dritën e ndezur, të mbyllin hundën dhe të zbresin shpejt shkallët, duke u kujdesur që të mos shkelin në pellgje urina apo diçka më keq.

 

Në këtë garazh, i cili menaxhohet nga SHA për ndërtim dhe menaxhim të hapësirave banesore dhe afariste, ish PUIG, ashensorët nuk funksionojnë, ndërsa shkallët nuk ka ndriçim dhe janë kthyer në tualete publike. Meqenëse garazhi, siç thuhet zyrtarisht në faqen e tyre të internetit, ka 22 gjysmë nivele parkimi, kjo do të thotë se ata të parkuar sipër kanë një rrugë të gjatë për të ngjitur shkallët e errëta dhe me erë të keqe. Opsioni tjetër për daljen nga garazhi është të ecësh përgjatë korsive ku ngjiten automjetet, gjë që është jashtëzakonisht e pasigurt.

Ne parkuam në garazh për festat e fundvitit, duke synuar të shëtisim fëmijën në shesh. Por kur zbritëm shkallët, kishim frikë se mos na kapte një burrë. Errësirë ​​e gjallë, me erë të tmerrshme të urinës, me njërën dorë mundohesha ta ndizja me celularin ndërsa mbaja fëmijën e tmerruar. Ashensorët nuk punonin. E gjithë atmosfera ishte e tmerrshme. Në kthim u ngjitëm në pjesën ku lëvizin makinat, sepse nuk e imagjinoja dot të ngjitesha sërish në ato vende të errëta. Turp, çfarë tjetër mund të thuhet - reagon bashkëqytetari ynë.

Për gjendjen e tmerrshme të garazhit, në të cilin pjesa tjetër e destinuar për lëvizjen dhe parkimin e automjeteve është e pastër dhe e ndriçuar mirë, kërkuam një përgjigje nga ADISSDP, nga ku pretendojnë se një nga prioritetet e tyre kryesore është përmirësimi i ashensorët.

Në drejtim të funksionimit më të mirë dhe më efikas të garazhit shumëkatësh “Razlovechko Vostanie”, vënia në punë e ashensorëve është një nga prioritetet kryesore të Sektorit për menaxhimin e hapësirës banesore dhe afariste në ADISSDP. Procedura e përzgjedhjes së ofertuesit më të favorshëm për servisimin dhe mirëmbajtjen e ashensorëve dhe ambienteve të ashensorëve është duke u zhvilluar dhe menjëherë pas përfundimit të saj, pra në një kohë sa më të shkurtër do të fillojë riparimi dhe rehabilitimi i të 4 ashensorëve - përgjigjet nga kompania.

Nga aty sqarojnë se ditët e fundit janë rehabilituar pikat e dëmtuara të ndriçimit dhe disa prej tyre janë zëvendësuar me të reja, kështu që të gjitha nivelet e garazhit shumëkatësh janë ndriçuar plotësisht dhe gjatë kësaj periudhe po punohet në ndriçimi i shkallëve.

Përpjekjet e kompanisë sonë janë gjithmonë në drejtim të ruajtjes së higjienës së garazheve dhe hapësirave të tjera që menaxhojmë dhe kjo qasje nënkupton mirëmbajtjen e vazhdueshme të hapësirës së shkallëve, si dhe pastrimin e përgjithshëm të të gjithë garazhit dy herë në muaj kur bëhet edhe dezinfektimi. kryera. Sipas kalendarit të rregullt të aktiviteteve, aksioni i fundit i këtij lloji është mbajtur më 22 dhe 23 dhjetor – thonë nga ADISSDP dhe shtojnë se më pas janë pastruar edhe shtigjet e lëvizjes, shkallët dhe rrethojat mbrojtëse.

Megjithatë, siç theksohet nga ADISSDP, duhet pasur parasysh se garazhi shumëkatësh "Razlovechko Vostanie" është një objekt i tipit të hapur, gjë që vështirëson kontrollin e hyrjes së të huajve, të cilët nuk janë përdorues të garazhit. pra disa opsione që do të mundësojnë mbrojtje dhe mirëmbajtje më adekuate të nivelit të higjienës.

Megjithatë, pavarësisht se garazhi është i tipit të hapur, siç janë në fakt pothuajse të gjitha garazhet shumëkatëshe në qytet, nëse ashensorët do të viheshin në funksion dhe nëse do të kishte dritë në shkallë, situata do të ishte ndryshe. Sepse banorët e Shkupit që i shfrytëzojnë shërbimet e këtij garazhi dhe e paguajnë siç duhet me orë, duhet të kenë kushte normale dhe ta lënë pasi të parkojnë ose kur të kthehen për automjet.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës