Wolfgang Mayer është kryetar i ri i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni, Stefan Peter kthehet në Vjenë

Wolfgang Mayer është kryetar i ri i Bordit Drejtues të EVN Maqedoni, i cili zëvendëson Stefan Peter, i cili pas tetë vitesh në krye të kompanisë kthehet në Vjenë, ku do të vazhdojë karrierën e tij në një pozitë të lartë në grupin EVN AG. .

Mayer vjen nga pozita e menaxherit të burimeve njerëzore në EVN AG në Vjenë. Ai është diplomuar në Universitetin e Ekonomisë dhe Biznesit të Vjenës dhe ka një rol të jashtëzakonshëm për zhvillimin e personelit dhe organizativ në grup, si dhe në fushën e dixhitalizimit.

Fjala vjen, Peter ishte edhe kryetar i Këshillit për investime të huaja në Odën Ekonomike të Maqedonisë. Gjatë drejtimit të tij u hap edhe qendra e ekspozitës – “Matka” (10 maj 2017), si muzeu i parë i energjisë elektrike në vend. Muzeu ka rreth 30 ekspozita që, me një qasje multimediale dhe interaktive, u mundësojnë vizitorëve të marrin njohuri të reja. Nëpërmjet ekspozitave, të ftuarit njihen me konceptin e energjisë elektrike, si prodhohet dhe si arrin në shtëpi dhe kompani. Vizitorët mësojnë për historinë e energjisë elektrike dhe marrin pjesë në seminare për energjinë e rinovueshme.

Një nga projektet në të cilin ai ishte mjaft aktiv ishte futja e arsimit të dyfishtë në vend, projekt ky që synonte të siguronte vende pune të qëndrueshme në të ardhmen.

Iniciativa për arsim të dyfishtë "EVN Maqedoni" filloi në vitin 2015, për shkak të nevojës për personel të kualifikuar. Projekti “20-20-20” “EVN Maqedoni” realizohet me Shkollën e Mesme Profesionale “Mihajlo Pupin”, dhe parashihet që nga çdo gjeneratë të kenë mundësinë rreth njëzet gjimnazistë, të cilët do të tregojnë suksesin më të mirë. të punësohet në EVN Maqedoni.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës