Uji në Shkup është i sigurt dhe pa mikroorganizma, thonë nga Ujësjellës Kanalizime

Çezma e Shkupit
Çezma e ujit në Shkup / Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Uji në Shkup është i sigurt dhe mikrobiologjikisht i saktë, njoftoi sot Ndërmarrja Publike “Vodovod i Kanalizazë” – Shkup.

Sipas raportit javor për cilësinë dhe sigurinë e ujit të pijshëm të marrë nga analizat e kryera në Departamentin e Kontrollit Sanitar, i bërë nga data 8 gusht deri më 12 gusht të këtij viti, të gjitha mostrat e analizuara korrespondojnë me Rregulloren për kërkesat për siguri dhe cilësi. të ujit të pijshëm.

Për analizë janë marrë 220 mostra për fiziko-kimike dhe 220 mostra për analiza mikrobiologjike të ujit të pijshëm nga 54 pika matëse në qytetin e Shkupit.

Video e ditës