Në Ukrainë ka hyrë në fuqi ligji i diskutueshëm, i cili lejon ndalimin e punës së mediave pa vendim gjykate.

Një ligj i diskutueshëm që i jep qeverisë fuqinë për të ndaluar mediat pa një vendim gjykate hyri në fuqi sot në Ukrainë.

Ligji, i hartuar nga partia në pushtet Shërbëtori i Popullit, zgjeron kompetencat e Këshillit Kombëtar për Transmetimet e Televizionit dhe Radios, i cili bëhet rregullatori i vetëm i masmedias, raportoi Anadolia.

Këshilli ka të drejtë të dërgojë udhëzime të detyrueshme në redaksinë e të gjitha mediave, të gjobisë të gjitha llojet e mediave, të ndalojë punën e mediave online për një periudhë 14 ditë pa vendim gjykate dhe të anulojë regjistrimin. të botimeve të shtypura.

Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve (IFJ) i bëri thirrje Kievit të rishikojë ligjin e ri dhe të nisë një dialog të gjerë me sindikatat e gazetarëve dhe sektorin e medias.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës