Në Strumicë masa të veçanta për shkak të ndotjes së vazhdueshme të ajrit

Komuna e qytetit të Strumicës / Foto: "Sloboden Pechat" / Dragan Mitreski

Në Strumicë hyjnë në fuqi masat për tejkalimin e pragut të ndotjes së ajrit, pasi që dy ditë stacionet matëse tregojnë përqendrime të larta të grimcave PM10 më shumë se sa lejohet, njoftoi sot Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.

Matjet nga stacioni MZSPP rezultuan se është tejkaluar pragu i alarmit për grimcat e suspenduara me madhësi deri në 10 mikrogramë për metër kub, i cili sipas rregullores ka qenë mbi 150 mg/m3 për dy ditë radhazi dhe sipas parashikimit të motit. e HMRC-së ndikoi në vendimin e ministrisë.

Përkatësisht, pardje në Strumicë janë matur 156,12 mikrogramë për metër kub, ndërsa dje 236,99 mikrogramë për metër kub. Prandaj, Ministria e Shëndetësisë së bashku me Ministrinë e Shëndetësisë rekomandon që për qytetin e Strumicës, gratë shtatzëna, personat mbi 60 vjeç, si dhe personat me astmë kronike, infarkt të mëparshëm të miokardit ose goditje në tru, pavarësisht nga mosha, duhet të lirohen nga detyrat e punës, me rekomandimin e mjekut të familjes.

Më pas, rekomandohet që punëdhënësit të riorganizojnë orarin e punës së njerëzve që punojnë jashtë nga ora 11:17 deri në orën XNUMX:XNUMX dhe të mos organizohen gara sportive dhe ngjarje të tjera kulturore në natyrë.

Gjithashtu, Komuna duhet të ofrojë kushte për rritjen e aktiviteteve të shërbimeve për ndihmë emergjente mjekësore, vizita në shtëpi dhe shërbime patronazhi, si dhe kërkohet nga Qeveria të marrë më shumë masa që janë në kompetencën e saj, duke përfshirë kontrollet e shpeshta të instalimeve për shkarkimin e sasia e lejuar e emetimeve në ajër.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës