Në Shkup janë shqiptuar 330 sanksione për kundërvajtje në komunikacion, 140 për mospërparim të këmbësorëve.

Policia e trafikut
Policia rrugore / Foto: MPB

Në kuadër të kontrolleve të intensifikuara aksionare në fushën e komunikacionit të MPB-së, gjatë ditës së djeshme në territorin e qytetit të Shkupit janë shqiptuar gjithsej 330 masa.

Siç informon ai MPB, ndër sanksionet 140 janë për mosdhënie të përparësisë për këmbësorët, 41 për drejtim mjeti me shpejtësi më të madhe se shpejtësia e lejuar, 15 për drejtim mjeti pa leje drejtimi dhe 15 për drejtimin e mjeteve me defekte teknike.

“Katër masa janë shqiptuar për shofer fillestar, shtatë sanksione për të folur në celular, pesë masa për kalim të sinjalit të kuq të mbyllur, 26 sanksione për kundërvajtje të kryera nga këmbësorët”, thuhet në njoftim.

Ministria e Brendshme bën me dije se kontrollet e intensifikuara aksionare do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim.

“Apelojmë tek qytetarët që të respektojnë rregullat dhe rregulloret e komunikacionit për të rritur sigurinë në komunikacion dhe së bashku të kontribuojmë për rrugë më të sigurta”, thuhet në njoftimin e MPB-së.

Video e ditës