Në Repartin Infektiv në Shtip ka edhe dy shtretër pa pagesë

Spitali klinik - Shtip
Spitali Klinik - Shtip / Foto: MPB

Në Repartin Infektiv në Shtip ka dy shtretër falas për të sëmurët nga Covid-XNUMX. Sipas buletinit shëndetësor të Spitalit klinik – Shtip në 24 orët e fundit numri i të sapo pranuarve është tre herë më i lartë se numri i të shëruarve.

Nëntë pacientë u pranuan në 56 orët e fundit dhe vetëm tre shkuan në shtëpi. Me këtë, numri i të hospitalizuarve në Repartin Infektiv në Shtip është 44, prej të cilëve 16 janë në mbështetje të vazhdueshme të oksigjenit dhe janë të kyçur në aparate të frymëmarrjes, ndërsa 24 pacientë janë të vaksinuar. Në XNUMX orët e fundit nuk ka të vdekur, njoftoi zëdhënësja e Spitalit klinik Shtip, Marina Shumanska.

Me plotësimin e kapaciteteve të Departamentit të Sëmundjeve Infektive, po mendohet edhe për hapjen e spitalit modular për Covid në Koçan. Pacientët me Covid nga Koçani janë dërguar për trajtim spitalor në Shtip, por kapacitetet tashmë janë pothuajse të plota, dhe nuk ka staf për hapjen e spitalit modular në Shtip, pasi rreth 20 punëtorë shëndetësorë janë të infektuar me koronavirus dhe janë në izolim.

Në komunat nga rajoni lindor janë 915 raste aktive, kryesisht në Shtip 317, në Koçan 210 dhe në Dellçevë 151. Në komunat tjera në lindje numri është dyshifror, më i madhi është në Berovë ku janë aktive 86 raste aktive. , dhe në Kamenicë të Maqedonisë 41, dhe në Pehçevë 25 të sëmurë me kojotë.

Burimi: MIA

Video e ditës