Rumania nis shpërndarjen e tabletave të jodit në rast incidenti bërthamor

tableta
Tableta / Foto: Unsplash

Shpërndarja e tabletave të jodur kaliumit për popullatën në Rumani nis këtë javë, shkruan “Adevarul”.

Tabletat me jod do të shpërndahen pa pagesë nëpër barnatoret komunale të cilat janë të publikuara në ueb faqen e Ministrisë së Shëndetësisë. Autoritetet paralajmërojnë se tabletat e jodur kaliumit duhet të përdoren vetëm në rast aksidenti apo incidenti bërthamor. Materialet informative për përdorimin e duhur të këtyre tabletave do të jenë në dispozicion pa pagesë në farmaci.

Manuali i Informacionit thotë se 65 mg jodur kaliumi duhet të përdoret vetëm sipas udhëzimeve nga autoritetet shëndetësore dhe vetëm në rast të një aksidenti bërthamor. Autoritetet do të informojnë publikun nëpërmjet radios, televizionit, shtypit dhe sirenave të mbrojtjes civile.

Video e ditës