Në tre ditët e fundit janë shënuar 1,233 raste të reja me Covid dhe 7 të vdekur

Coronavirus covid-19 Spitali i Maqedonisë 8 shtator
Gruaja me maskë para spitalit XNUMX shtator / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë bën me dije se në 3 ditët e fundit (nga data 06.08 deri më 08.08.2022):

Janë kryer 3.561 testime, dhe janë regjistruar 1.233 raste të reja me COVID-19: Shkup – 516, Manastir – 97, Kavadar – 72, Gostivar – 55, Prilep – 54, Ohër – 53, Kumanovë – 47, Tetovë – 45, Veles – 40, Strugë – 28, Strumicë – 27, Negotinë – 26, Kërçovë – 24, Koçani – 20, Shtip – 18, Gjevgjeli – 17, Radovish – 15, Resnjë – 13, Dibër – 11, Kratovë – 8, Sveti Nikollë, dhe Valandova – 7, Demir Hisari – 6, Krusheva – 5, Dellçeva dhe Vinica – nga 4, Bogdanci dhe Demir Kapi – nga 2, Kriva Palanka, Makedonska Brod dhe Makedonska Kamenica – nga 1.
Nga numri total i pozitivëve (1.233), janë regjistruar 284 riinfeksione.

Janë regjistruar 1.450 të shëruar nga: Shkupi 651, Kumanova 120, Manastiri 86, Kavadraci 85, Ohri 71, Prilepi 51, Gostivari 38, Tetova 34, Struga 33, Velesi 32, Strumicë. 31, Shtipi dhe Negotino - 28, Kërçova - 24, Dibra - 19, Gjevgjelia - 18, Kriva Pallanka - 17, Resnja - 14, Koçani dhe Radovishi - 13, Kratovë - 9, Vallandova dhe Vinica - 6 secila, Berova dhe Krushevë – 5, Sveti Nikollë – 4, Demir Hisar dhe Makedonski Brod – 3, Bogdanci – 2, Dellçevë – 1.

Gjatë 3 ditëve të fundit (06.08 - 08.08.2022) janë raportuar 7 persona të vdekur, nga: Shkupi - katër të vdekur (91, 87, 82 dhe 77) dhe një i vdekur nga Koçani (92), Manastiri (67) .) dhe Prilep (83). Të gjithë personat vdiqën në kushte spitalore. Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë me COVID-19, nga Termin im janë regjistruar 3 persona të vdekur, përkatësisht nga Demir Hisari (76 vjeç), Velesi (72 vjeç) dhe Struga (54 vjeç), dy persona. ka ndërruar jetë në shtëpi, një person ka ndërruar jetë në kushte spitalore. Personat janë regjistruar si të vdekur në periudhën nga data 17.07 deri më 28.07.2022.

Video e ditës