Të premten rrugët kyçe do të bllokohen, Shkupi përballet me një kaos të ri trafiku

Protesta e operatorëve privatë të autobusëve/Foto: Sloboden Pechat/Metodi Zdraev

Saktësisht se cilat kryqëzime dhe rrugë dhe bulevarde të frekuentuara do të bllokohen të premten do të dihet pasi kompanitë private të bien dakord dhe të vendosin për hapat e ardhshëm.

“Jemi të indinjuar nga gënjeshtrat e vazhdueshme që përhapin autoritetet për ne, prandaj të premten do të radikalizojmë protestat dhe do të nxjerrim të gjithë autobusët që kemi në rrugë. Pak më shumë se 200 autobusë të transportuesve të dy shoqatave “Sloboda Prevoz” dhe “Makexpress” do të parkohen në rrugët kyçe të Shkupit dhe në këtë mënyrë do ta “paralizojmë” Shkupin”, ka paralajmëruar ai. Lenin Jovanovski, njeriu i parë i "Sloboda Verosov".

- Duke pasur parasysh informacionin e Ministrisë së Brendshme se po vjen një delegacion i lartë nga Gjermania me presidentin, personalisht kam kërkuar që transportuesit të tregojnë me gjest se nuk duan të cenojnë reputacionin e shtetit dhe të komplikojnë protokollet e sigurisë - të tërhiqen nga bllokada në periudhën e prezencës së delegacionit, gjegjësisht deri të enjten, dhe nëse nuk arrihet marrëveshje me Qytetin e Shkupit dhe JSP-në, të premten do të dalin sërish në rrugë - thotë. Jovanovski.

Sipas tij, saktësisht se cilat kryqëzime dhe rrugë e bulevarde të frekuentuara do të bllokohen të premten, do të dihet pasi përfaqësuesit e kompanive private të bien dakord dhe të vendosin se çfarë hapash do të ndërmarrin në vijim. Megjithatë, siç theksoi Jovanovski, qytetarët do të informohen me kohë për çdo vendim të tyre.

- Shoferët e autobusëve janë të indinjuar. Në vend që të gjithë të interesuarit të përpiqen të gjejnë një zgjidhje të përshtatshme për situatën, kryetarja Danela Arsovska po përhap gënjeshtra për ne - thotë kreu i "Sloboda Vravez" i cili po ashtu thotë se përkundër të gjitha pretendimeve, ata si grup posedojnë 131 autobusë, dhe transportues privatë. nga “Makeexpress” kanë 77 autobusë.

Video e ditës