Në Pekin, dita e edukatorëve gjithësllavë St. Cirili dhe Metodi

foto: Ambasada e Maqedonisë në Pekin

Manifestim kulturor me rastin e ditës së arsimtarëve gjithësllavë St. Kirili dhe Metodi u organizua në Pekin, konkretisht në ambasadën e Maqedonisë, me iniciativë të Departamentit të Gjuhës Maqedonase në Universitetin e Studimeve të Huaja në Pekin.

Ambasadori Sashko Nasev i dorëzoi bibliotekës libra nga Departamenti i Gjuhës Maqedonase. Shefi Chen Qiao falënderoi dhe shprehu shpresë për bashkëpunim të suksesshëm në të ardhmen, raporton MIA.

Nën drejtimin e ligjërueses Renata Pençova, studentët recituan poezitë "Lindja e fjalës" nga Aco Shopov, "Bukvi" nga Gane Todorovski, "Vezilka" nga Blazhe Koneski, "Glagolica" nga Ante Popovski.

Komuniteti maqedonas, i cili jeton dhe vepron në Pekin, dhe prof. Jasmina Djurovska-Blajeska, Profesore e Matematikës dhe Shkencave të Natyrës në Shkollën Ndërkombëtare Tsinghua, Pekin. Ajo promovon kulturën dhe gjuhën maqedonase përmes aktiviteteve joformale dhe shtesë. Kolegët e saj nga Kina, Spanja, Vietnami dhe Filipinet gjithashtu morën pjesë në aktivitet dhe recituan poezi nga poetë maqedonas dhe kinezë.

Gjatë aktivitetit u interpretuan edhe këngët popullore maqedonase si "Vajza maqedonase" dhe "Jovano Jovanke", "Kthehu, mbrapa Kalino mome".

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës