Në baret në të gjithë Anglinë: Frazat popullore që inkurajojnë njerëzit të pinë më shumë alkool janë të ndaluara

Foto: Pexels / Pavel Danilyuk

Stafi i pijetoreve në të gjithë Anglinë do të ndalohet të përdorë fraza tërheqëse që inkurajojnë njerëzit të pinë më shumë alkool. Frazat si "përsëri e njëjta?" dhe "A është kjo një dyshe?" do të ndalohen në një përpjekje për të reduktuar pirjen e tepërt, thotë ai. "San".

Udhëzimet janë pjesë e udhëzuesve të trajnimit për të gjithë njerëzit që punojnë në bare, bare dhe restorante. Kurset në internet – të cilat janë falas për të gjithë stafin – synojnë të ndalojnë punëtorët të përdorin fraza tërheqëse, të cilat i bëjnë njerëzit të pinë më shumë.

Ata gjithashtu inkurajojnë punëtorët që të shmangin nënçmimin e njerëzve që zgjedhin pije të lira ose joalkoolike.

Punonjësve që përdorin manualin u thuhet: “Shmangni përdorimin e gjuhës që mund t'i bëjë klientët të ndihen nën presion për të pirë më shumë. Për shembull, mos u thuaj atyre: E njëjta gjë përsëri? Në vend të kësaj thuaj: Çfarë do të dëshironit këtë herë?'

Foto: Pexels/Pressmaster

Aleanca Ndërkombëtare për Pirjen e Përgjegjshme (IARD), e cila po propozon një mënyrë të re komunikimi midis stafit dhe mysafirëve në institucionet e mikpritjes në të gjithë Anglinë, është një organizatë jofitimprurëse e dedikuar për reduktimin e pijeve të dëmshme.

"Kompanitë anëtare të Aleancës Ndërkombëtare për Pirjen e Përgjegjshme (IARD) mbështesin përpjekjet e shitësve me pakicë dhe objekteve të hotelierisë, stafit të tyre për të shitur dhe shërbyer pije alkoolike me përgjegjësi, për të ndihmuar në parandalimin e shitjes dhe shërbimit ndaj të miturve ose atyre që janë të dehur me vetëdije. Për këtë qëllim, ne jemi krenarë të lançojmë burimet tona më të fundit, të cilat mund të përdoren për t'i dhënë stafit besimin për të refuzuar shitjet dhe shërbimin aty ku është e nevojshme," tha Henry Ashworth, presidenti dhe shefi ekzekutiv i organizatës.

Organizata mbështetet nga prodhuesit kryesorë të alkoolit, duke përfshirë Heineken, Diageo, Beam Suntory dhe të tjerë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës