Ekspertët më të mëdhenj të IT nga rajoni u takuan në Ohër

Slobodan Milidrag - Ingram

Konferenca e dytë vjetore "Ingram & Vendors Networking #2" e mbajtur në Ohër ishte një sukses i madh, duke mbledhur mbi 2 ekspertë nga sektori i IT nga Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova. Gjatë konferencës dyditore, ekspertët folën për zhvillimin e ardhshëm të teknologjive, në drejtim të sigurisë kibernetike, ransomware, virtualizimit, të cilat e çojnë industrinë e IT drejt një mjedisi më të besueshëm dhe më të sigurt për menaxhimin e të dhënave, thanë organizatorët.

“Misioni ynë është të krijojmë një platformë ku shitësit e IT-së mund të ndajnë njohuritë e tyre dhe zgjidhjet më të fundit me klientët, si dhe me partnerët tanë në rajonin e MAK-ut. Bota e teknologjisë është dinamike dhe si e tillë kërkon një rrjedhë dhe shkëmbim të vazhdueshëm të informacionit në mënyrë që ndryshimi të ndodhë për të gjithë”, thotë Sonja Nikolovska Evtimovska nga ekipi i “Ingram Micro”.

Sipas koleges së saj Ivana Srbinovska, qëllimi i konferencës është të ofrojë një terren të pasur mësimor, duke u fokusuar në inovacionin dhe aftësitë.

“Prandaj, Qendra jonë e Trajnimeve, e udhëhequr nga ekspertë të fushës, shërben si fener i përsosmërisë arsimore që përgatit individët për sfidat e ardhshme - thotë Srbinovska.

Për sigurinë kibernetike foli Slobodan Milidrag, i cili theksoi thelbin e forcimit të aseteve dixhitale kundër sulmeve kibernetike.

"Si arkitektë të mbrojtjes dixhitale, kërkimi ynë është të transformojmë cenueshmërinë në forcë, duke ofruar një bastion sigurie në fushën dixhitale," shpjegoi Milidrag.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës