Në Kosovë është arrestuar një shtetas maqedonas, për të cilin është lëshuar fletarrest ndërkombëtar për vrasje të rëndë.

Në Kosovë është ndaluar një shtetas i Republikës së Maqedonisë së Veriut, për të cilin Interpoli me kërkesë të policisë maqedonase ka lëshuar fletarrest ndërkombëtar, pasi është dënuar për vrasje të rëndë dhe nuk është kthyer në vuajtje të dënimit pas lirimit. për fundjavën.

Gjykata Themelore në Uroshevac sot njoftoi se ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore nga i njëjti qytet për caktimin e masës së paraburgimit ndaj personit të identifikuar me iniciale H.E., të kërkuar nga autoritetet e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në bazë të një urdhër ndërkombëtar për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit për veprën penale të vrasjes së rëndë, vepër e cila është e paraparë edhe me Kodin Penal të Republikës së Kosovës.

Sipas njoftimit, pas marrjes në pyetje dhe analizimit të shkresave të rastit, gjyqtari në procedurë paraprake të Departamentit për Krime të Rënda, vlerësoi se ekziston dyshimi i bazuar se për të njëjtin është lëshuar një urdhër ndërkombëtar. person nga Interpoli, me kërkesë të datës 7 mars 2022 drejtuar Republikës së Maqedonisë së Veriut, për shkak të veprës penale të vrasjes së rëndë, vepër e cila parashihet edhe me Kodin Penal të Republikës së Kosovës.

- Lidhur me këtë, i pandehuri H.E është dënuar me burgim nga Gjykata në Shkup, ku e ka vuajtur dënimin prej disa vitesh, kështu që ende nuk e kishte vuajtur dënimin në tërësi, në kohën kur ishte liruar. liria për të vizituar, i arratisur nga Republika e Maqedonisë së Veriut. Gjyqtari në procedurë të mëparshme ka aprovuar kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të akuzuarve në pajtim me nenin 22 paragrafi 1 të Ligjit për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështjet penale (Ligji nr. 04/L-213) dhe i njëjti. ndaj tij është caktuar masa e paraburgimit prej dyzet ditësh. Me këtë rast, palët njoftohen se ankimi ndaj këtij vendimi nuk e vonon ekzekutimin e tij, thuhet në njoftim.

Deri më tani nuk ka informacione se kur, ku dhe në çfarë rrethanash është arrestuar shtetasi maqedonas në Kosovë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës