Në një përgjigje të koordinuar, anëtarët e BE-së ftojnë ambasadorët rusë të bisedojnë

Berlini në ngjyrat ukrainase / Foto EPA-EFE / CLEMENS BILAN

Vendet e Bashkimit Evropian kanë filluar të ftojnë ambasadorët rusë në kryeqytetet e tyre për një bisedë si një përgjigje e koordinuar ndaj aneksimit të paligjshëm të territoreve të Ukrainës nga Rusia, tha sot një zyrtar i BE-së për DPA.

Gjermania thirri ambasadorin rus në Berlin, konfirmoi Ministria e Punëve të Jashtme gjermane për DPA. Ambasadorët rusë në Itali, Austri dhe Danimarkë janë thirrur të hënën në ministritë e punëve të jashtme. Ambasadori rus në Belgjikë u thirr tashmë të premten.

Thirrja po koordinohet nga Shërbimi Evropian i Veprimit të Jashtëm (EEAS), shërbimi diplomatik i BE-së.

Video e ditës