Në Klinikën “Zhan Mitrev” kanë vdekur nga Covid 442 pacientë, përqindja e të mbijetuarve është më e lartë se mesatarja e vendit.

Klinika Zan Mitrev

Shkalla e suksesit në trajtimin e pacientëve me Covid-19 në Klinikën Jean Mitrev është 74,6%. Sipas raporteve të detajuara spitalore, në Klinikën Zhan Mitrev janë shtruar gjithsej 1738 pacientë të trajtuar, prej të cilëve 1296 kanë shpëtuar, njoftoi sot Klinika.

Sipas statistikave të tyre, 442 pacientë kanë vdekur nga Covid, ndërsa spitali privat, theksojnë ata, ka trajtuar edhe pacientë nga institucionet e tjera shëndetësore.

- Kjo shkallë e suksesit në mjekim është më e lartë se mesatarja e Maqedonisë sipas të dhënave të fundit të Institutit për Shëndet Publik. Sipas këtyre raporteve, “shkalla e suksesit” për pacientët e hospitalizuar të trajtuar dhe trajtuar ekskluzivisht në klinikën Jean Mitrev është e ngjashme me mesataren e bërë në 200 spitale gjermane, ku mbijetesa mesatare është 78%. Shkalla e mbijetesës sipas të njëjtave studime të bëra në disa vende varion nga 30 deri në 80 për qind, pra në Britaninë e Madhe është midis 50-89% në varësi të valës, në Spanjë është 64,4%, në Amerikë është 80,3% dhe në Brazil varion ndërmjet 61,6-75,4%, njoftoi Klinika Jean Mitrev.

Sipas tyre, hemofiltrimi përfaqëson vetëm një pjesë të spektrit të metodave dhe qasjeve që përdoren për trajtimin e pacientëve.

- Trajtimi i pacientëve në Klinikën Jean Mitrev definohet sipas ashpërsisë së sëmundjes në pranim, pasqyrës klinike, gjendjes së përgjithshme të pacientit, nëse janë të pranishme komorbiditetet, sa kritike është gjendja dhe variabla të tjera klinike. Hemofiltrimi si metodë në trajtimin e Covid-19 ka miratim urgjent nga Agjencia Amerikane e Barnave (FDA) me një diapazon indikacioni të përcaktuar qartë. Kjo e bën të ligjshëm aplikimin e hemofiltrimit në këtë rast. Ky miratim është i barabartë me atë për vaksinat. Me miratim urgjent nga ky organ më i lartë rregullator autoritar, trajtimi nuk mund të konsiderohet i pasigurt, i patestuar dhe i patestuar, shton Klinika.

Aplikimi i hemofiltrimit në një pandemi sipas udhëzimeve të punës brenda zonës indikative të miratuar, në doza dhe në mënyrën e përcaktuar për përdorimin e tij, nuk ka statusin e një prove klinike dhe nuk i nënshtrohet rregullores për marrjen e miratimit për një klinik. provë, dhe rrjedhimisht një pëlqim i nënshkruar i informuar nga pacienti, theksoi Klinika Jean Mitrev, pa specifikuar numrin e pacientëve të shëruar nga Covid pas hemofiltrimit.

Sipas të dhënave të marra nga Ministria e Shëndetësisë gjatë pandemisë Covid, ata janë trajtuar me hemofiltrim 560 pacientë në Klinikën Zhan Mitrev, dhe një komision i posaçëm në Ministrinë e Shëndetësisë, i përbërë nga ekspertë të fushave të ndryshme, do të shqyrtojë çdo dosje veç e veç dhe do të japë mendimin e tij për të gjithë rastin e trajtimit të pacientëve me Covid me hemofiltrim, i cili u bë i ditur nga gazetarët e IRL.

Sot pasdite në Prokurorinë Themelore Publike në Shkup Doktor Zhan Mitrev është thirrur në pyetje për rrethana të caktuara në lidhje me një rast të formuar pas votimit në KSHP Shkup.

Më 18 korrik të këtij viti, prokuroria, pas një informacioni, ka ngritur një çështje, bazuar në dokumentarin e IRL-së me titull “Gjaku i pistë”.

VIDEO | Cvetkovska nga IRL: Së bashku me qytetarët absolutisht mund të krijojmë presion mbi institucionet

 

Video e ditës