Një virus i ri “Langia” është shfaqur në Kinë, deri më tani nuk ka informacion se sa i rrezikshëm është

Zbulohet një virus i ri / Foto: MPB

Henipavirus Langia, i cili mund të transmetohet nga kafshët te njerëzit, është zbuluar në Kinë dhe 35 infeksione njerëzore janë raportuar deri më tani, tha Qendra e Tajvanit për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC), duke shtuar se kombi do të krijojë një metodë testimi të acidit nukleik për të. virusi është identifikuar, thuhet në të Taipei Times.

RevistaNew England Journal of Medicine" njoftoi të enjten se një henipavirus i ri i lidhur me një sëmundje njerëzore që shkakton ethe është identifikuar në Kinë. Një studim i bërë për këtë virus tha se hetimi identifikoi 35 pacientë me infeksion akut me henipavirusin Langia në provincat Shandong dhe Henan të Kinës, dhe 26 prej tyre ishin të infektuar vetëm me virusin Langia, pa patogjenë të tjerë.

Rreth 26 pacientë zhvilluan simptoma duke përfshirë ethe (100 përqind), lodhje (54 përqind), kollë (50 përqind), humbje të oreksit (50 përqind), dhimbje muskulore (46 përqind), nauze (38 përqind), dhimbje koke (35 përqind). për qind) dhe të vjella (35 për qind).

Pacientët gjithashtu treguan një rënie të qelizave të bardha të gjakut (54 përqind), numërimit të ulët të trombociteve (35 përqind), dështimit të mëlçisë (35 përqind) dhe dështimit të veshkave (8 përqind).

I pyetur për konfirmim, zëvendësdrejtori i përgjithshëm i Qendrës për Infeksionin dhe Parandalimin e CDC, Chang Yen-hsiang tha të dielën se sipas studimit, nuk është raportuar asnjë transmetim i virusit nga njeriu te njeriu.

Megjithatë, meqenëse CDC ende nuk ka përcaktuar nëse virusi mund të transmetohet midis njerëzve dhe sa i rrezikshëm është, Yen-hsiang theksoi se duhet t'i kushtohet vëmendje e madhe dhe përditësime të mëtejshme mbi virusin.

"Meqenëse virusi Langia është një virus i sapo zbuluar, laboratorët tajvanez do të duhet të krijojnë një metodë të standardizuar të testimit të acidit nukleik për të identifikuar virusin në mënyrë që infeksionet njerëzore të mund të monitorohen, nëse është e nevojshme," shtoi Chuang.

Video e ditës