2010 fëmijë refugjatë të pashoqëruar kujdesen në Greqi

Fëmijët refugjatë në Greqi
Fëmijët refugjatë në Greqi / Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

Vlerësimet e Ministrisë së Migracionit dhe Azilit të Greqisë janë se në vend jetojnë 2010 fëmijë refugjatë të pashoqëruar, shumica e të cilëve janë djem, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Sipas të dhënave zyrtare, 1737 janë vendosur në hapësira për qëndrim afatgjatë, ndërsa 273 të tjerët janë të pajisur me strehim të përkohshëm.

Pothuajse nëntë nga dhjetë fëmijë refugjatë të pashoqëruar, pra 88 për qind janë djem, 12 për qind janë vajza dhe gjashtë për qind e numrit të përgjithshëm janë nën 14 vjeç.

Në total janë 32 fëmijë që shoqërohen nga një i rritur, por që nuk është kujdestari ligjor i tyre, si dhe 13 fëmijë nga Ukraina që shoqërohen nga tre persona.

Burimi: MIA

Video e ditës