VMRO-DPMNE doli në opozitë në Këshillin e Manastirit

Foto: Shtypi i Lirë

Në seancën e djeshme maratonë të Këshillit të Manastirit ka ndodhur një “tërmet” i vërtetë politik.

Pas më shumë se një viti e gjysmë, VMRO-DPMNE humbi shumicën në Këshillin e Manastirit pas daljes nga koalicioni joformal i këshilltarëve nga lista e pavarur “Poinaku”.

Këshilli i Manastirit që nga mbrëmja menaxhohet nga koalicioni joformal i sapokrijuar LSDM, Poinaku dhe E majta.

“Koalicioni” i ri i cili numëron 18 këshilltarë në të njëjtën seancë shkarkoi bordet drejtuese dhe mbikëqyrëse të gjashtë ndërmarrjeve publike: “Vodovod”, “Komunalets”, “Pazari”, “Parkinzi”, Zabeni dhe Qendra Informative Kulturore.

LSDM Manastir falënderoi të gjithë këshilltarët që e përkrahën propozimin e grupit këshilldhënës të LSDM-së dhe koalicionit në Këshillin e Manastirit për shkarkimin e anëtarëve të këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në gjashtë ndërmarrjet publike që sipas tyre kanë punuar. në mënyrë joprofesionale dhe nuk ka funksionuar në interes të qytetarëve.

- Anëtarët e këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në "Vodovod", "Komunalec", "Pazari", "Parkinzi", IZ "Zhabeni" dhe në Qendrën Kulturo-Informative janë njësoj përgjegjës për punën katastrofike si drejtorët e emëruar nga kryetari. Toni Konjanovski. Është kryetari Konjanovski ai që ka muaj të tërë hesht dhe nuk bën asgjë derisa para syve të tij po ndodh shembja e Manastirit. Konjanovski, për hir të paqes në radhët e veta partiake, gati dy vjet i mbron dhe i mbron drejtorët që fitimet i shndërruan në humbës. Konjanovski zgjodhi t'i shërbejë DPMNE-së dhe jo të punojë në interes të Manastirit. Prandaj, shkarkimi i bordeve drejtuese dhe mbikëqyrës është i vetmi hap që Këshilli mund të ndërmarrë që tani, sa nuk është vonë për të shpëtuar ndërmarrjet nga të cilat varet përditshmëria e banorëve të Manastirit. Matrica e DPMNE-së mbetet e njëjtë, pavarësisht nëse është dyshja Vladimir Taleski dhe Sllobodan Bonçanovski apo tandemi Toni Konjanovski dhe Borçe Dimitrovski. Por njerëzit nga Manastiri nuk duan ta shohin të njëjtin film dy herë. LSDM do t'i shfrytëzojë të gjitha mundësitë për të parandaluar grabitjen e parave të Manastirit - thonë nga LSDM-ja e Manastirit.

Në seancën e djeshme të Këshillit të Manastirit, e vetmja kompani publike që nuk ishte në rend dite për shkarkimin e këshillit drejtues dhe mbikëqyrës ishte NP “Niskogrubanda”.

Para votimit, këshilltarët e VMRO-DPMNE-së e braktisën seancën dhe thanë se vendimi për shkarkimin e këshillit drejtues dhe mbikëqyrës është në kundërshtim me Rregulloren dhe kryetari Toni Konjanovski nuk do ta nënshkruajë atë.

- LSDM, DOM, Levica dhe Poinaku dje luajtën në Këshillin e Komunës së Manastirit. Veprimi i paligjshëm është stili i këtij Koalicioni Shumëngjyrësh që ishte pjesë e Revolucionit Shumëngjyrësh të Zaevit. Në seancën e djeshme, me kërkesë të grupit këshillimor të SDS-së, është kërkuar që të vendosen pika shtesë për shkarkimin e anëtarëve të këshillave drejtues dhe mbikëqyrës në ndërmarrjet publike, jashtë rregulloreve ligjore pozitive dhe në kundërshtim me nenin 17 të Ligjit për Shoqëritë Publike, ku thuhet: “Themeluesi mund të shkarkojë të gjithë anëtarët e bordit drejtues të shoqërisë publike para përfundimit të mandatit nëse nuk jep pëlqimin për llogarinë vjetore dhe raportin e funksionimit të shoqërisë publike. " Llogaritë vjetore dhe raportet mbi operacionin u miratuan në prill në seancën e 26-të. Përkundër indikacioneve të grupit këshilldhënës të VMRO-DPMNE-së dhe Koalicionit, kryetarja e Këshillit Gabriela Ilievska për herë të dytë ka vepruar në mënyrë të kundërligjshme. Hera e parë ishte kur ai papritmas e ndërpreu seancën, për të cilën ka edhe procesverbal nga Inspektorati për Vetëqeverisje Lokale dhe pikat shtesë të propozuara u futën në rendin e ditës. Para diskutimit dhe votimit, ne si grup këshilldhënës i VMRO-DPMNE-së dhe Koalicionit thamë se grupi këshilldhënës nuk do të marrë pjesë në këtë paligjshmëri dhe cirk dhe e lamë seancën e Këshillit të Manastirit - deklarata për Shtypin e Lirë. koordinator i grupit këshillues të VMRO-DPMNE-së dhe nënkryetar i Komunës së Manastirit, Bojan Bojkoski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës